Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plava laguna

Plava laguna - dividenda od 108,12 kuna po dionici

hotel
Darko Gorenak/Arhiva VL
10.06.2010.
u 21:28

Prema prijedlogu dividenda po redovnoj dionici iznosila bi 108,12 kuna, a po povlaštenoj dionici 109,12 kuna.Osim raspodjeli dobiti, na Skupštini će se predložiti i nagrade NO i menadžmentu

Glavna skupština tvrtke Plava laguna iz Poreča sazvana za je za 30. srpnja, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi, a tada će se odlučivat o raspoređivanju dobiti iz 2009., isplati dividende dioničarima te visini nagrada Nadzornom odboru i menadžmentu za rezultat ostvaren u prošloj godini.

 

Skupštini se predlaže da se od 45,67 milijuna kuna prošlogodišnje neto dobiti Plave lagune 2,28 milijuna kuna rasporedi za zakonske rezerve, a ostali dio da bude namijenjen isplati povlaštene fiksne i redovne dividende dioničarima.

 

Za povlaštenu bi se fiksnu dividendu izdvojilo ukupno 105 tisuća kuna odnosno jedna kuna po povlaštenoj dionici, dok bi se za redovnu godišnju dividendu isplatilo 43,28 milijuna kuna.

 
Skupština će odlučivati i o uporabi zadržane dobiti iz 2005., od koje bi se dio ili ukupno 26,1 milijun kuna isplatio kao redovna dividenda vlasnicima redovnih i povlaštenih dionica. Nakon toga bi zadržana dobit iz 2005. iznosila 6,47 milijuna kuna.

 
Usvoje li se te odluke dividenda po redovnoj dionici iznosila bi 108,12 kuna, a po povlaštenoj dionici 109,12 kuna.

 
Pravo na isplatu takve dividende imat će svi dioničari Plave lagune koji su upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva 30 dana prije donošenja odluke o toj isplati.

 
Za nagrade NO i menadžmentu Plave lagune za rezultat ostvaren u 2009. predviđeno je ukupno 3,64 milijuna kuna, što će teretiti poslovanje iz ove godine.

 

Ključne riječi

Komentara 1

SM
smjeskoh
22:47 10.06.2010.

Zar je to porečko poduzeće vlasnik Varaždinskih toplica na fotografiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije