Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆE CIJENE PLINA

Petrokemijina dobit 16,5 puta manja ove godine nego lani u istom razdoblju

Kutina: U Petrokemiji otvoren je novi pogon za pakiranje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
28.10.2021.
u 09:55

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za I.-IX. 2021. iznosi 71 milijun kuna, u usporedbi s 320 milijuna kuna neto dobiti u istom razdoblju 2020.

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. razmotrio je rezultate poslovanja u prvih devet mjeseci 2021. godine. U tom je razdoblju tvrtka ostvarila neto dobit u iznosu od 19 milijuna kuna, dok je u prvih devet mjeseci prošle godine dobit iznosila 315 milijuna kuna, ističu iz kutinske tvrtke.

Dodaju kako su na ovaj rezultat značajno utjecale veće cijene prirodnog plina i naknada za emisiju CO2, te niža potražnja na tržištu. 

"Negativni utjecaji djelomično su ublaženi većim prodajnim cijenama mineralnih gnojiva i provedenim mjerama optimizacije." - pojašnjavaju u Petrokemiji.

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za I.-IX. 2021. iznosi 71 milijun kuna, u usporedbi s 320 milijuna kuna neto dobiti u istom razdoblju 2020.

''Jednokratne stavke imale su značajan utjecaj, 52 milijuna kuna u ovoj i 5 milijuna kuna u prvih devet mjeseci 2020. godine. Negativan učinak vrijednosnog usklađivanja obveza za naknade na emisiju CO2 u I.-IX. 2021. uzrokovan je značajnim povećanjem cijene emisijskih jedinica CO2'', istaknuo je predsjednik Uprave Davor Žmegač. 

Podsjetio je kako kapitalna ulaganja u I.-IX. 2021. iznose 91 milijun kuna, što je povećanje od 217 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
  
Iz tvrtke napominju kako poslovodstvo i dalje pažljivo promatra razvoj situacije oko Covid-19 i provodi relevantne preporuke HZJZ za očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenika u Petrokemiji, te također kontinuirano radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje Društva.   

>> VIDEO Aktivisti grupe Insulate Britain lijepe se za cestu i blokiraju promet u Londonu, vozači su bijesni


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije