Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Pet članova povjerenstva za Kupare jednoglasno za rusku Avenue grupu

Mladen Pejnović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.10.2015.
u 00:20

Gradnja će u najboljem slučaju početi 2017. Slijedi još puno papirnatog posla prije nego što zabruje strojevi, kažu u Avenue grup

Povjerenstvo za ocjenu ponuda za realizaciju projekta Kupari utvrdilo je jednoglasno da je obvezujuća ponuda Avenue grupe u skladu s propisanim natječajnim uvjetima.

Očekuje se da se Vlada suglasi već na sjednici u četvrtak.

– Nakon što Vlada potvrdi odluku, očekujemo da će se ugovor potpisati u roku od 60 dana – kaže predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović, koji je u Povjerenstvu uz svog zamjenika Alena Čička, ministra turizma Darka Lorencina i njegova zamjenika Daglasa Koraca te Silvija Nardellija, načelnika Općine Župe dubrovačke.

– Kupari su eklatantan primjer kako aktivirati bivšu vojnu imovinu za turističke svrhe – kažu u DUUDI-ju. Do Avenue grupe, koja bi ugovor o koncesiji na 99 godina trebala potpisati s idućom vladom, vijest o odluci povjerenstva jučer rano poslijepodne još nije stigla.

– Ako je točna, naravno da se veselimo. No, pozitivan smo odgovor u suštini i očekivali. Ovom smo projektu pristupili ozbiljno, pripreme su trajale dvije godine i stalo nam je da posao što prije krene – kaže Ivan Paladina, predstavnik Avenue grupe, koja se obvezala Kupare pretvoriti u de luxe resort s oko sto milijuna eura. Obnovljeni Kupari prve bi goste trebali primiti 2020., a gradnja će u najboljem slučaju početi 2017. Slijedi još puno papirnatog posla prije nego što zabruje strojevi, kažu u Avenue grupi.  

>>'To će biti luksuz kakav u Hrvatskoj još nije viđen'

Komentara 4

KA
KaNiDora
11:18 29.10.2015.

SDP koristi zadnju priliku da drpi lovu

R0
R00kie
06:35 27.10.2015.

100 mil bi kostalo inace ali zaboravili su da HDZ dolazi na vlast i da se njima mora provizija dati u kutiji tako da ce im trebati barem 5-10 mil vise

DU
Deleted user
10:52 27.10.2015.

Jeli to nama Srbi odreďuju kome i što čemo prodati? Ili Pejnović možda nije Sbin? Baš me zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije