Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj za poduzetnike

Otvoren novi ciklus projekta Moj Zaba start

Tomislav Miletic/PIXSELL
08.06.2017.
u 08:10

U četiri je godine financirano 30 projekata od kojih su mnogi prerasli u tvrtke koje danas uspješno funkcioniraju na tržištu

Zagrebačka banka otvorila je novi ciklus projekta Moj Zaba start u kojem kroz nekoliko natječaja za različite kategorije daje početni financijski i savjetodavni “vjetar u leđa” novim poduzetničkim idejama. Otvorena su tri natječaja u kategorijama poduzetništvo, kultura i znanost te društvo kroz koje će banka dodijeliti nešto manje od milijun kuna potpora uz popratne edukacije, mentorsku podršku partnera i ambasadora i promociju ideja koje stručni žiri i javnost prepoznaju kao najbolje. U svakoj kategoriji dodjeljuju se tri nagrade; prva nosi 120 tisuća kuna, druga 100, a treća 80 tisuća kuna. Dodjeljuju se i posebne nagrade publike u iznosu od 30 tisuća kuna izborom najbolje ideje na web stranici www.mojzabastart.hr na kojoj se primaju i prijave za natječaj do 31. srpnja.

– Financirali smo dosad više od 30 projekata u četiri godine, što nije malo, a mnoge firme koje smo podržali danas su uspješne na tržištu – prokomentirao je na predstavljanju projekta predsjednik uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić. U sklopu projekta bit će organizirane i tematske radionice u Osijeku, Varaždinu, Zaboku, Rijeci, Puli i Splitu, kako bi zainteresirani u tim gradovima dobili sve informacije i što bolje se pripremili za projekt. Dosadašnjih je godina po natječaju stizalo i po 600 prijava.

– Želimo biti banka prvog izbora i za poduzetnike početnike i za etablirane poduzetnike – poručila je direktorica upravljanja poslovnim odnosom za klijente Zagrebačke banke Zagorka Mintas.

Na predstavljanju projekta sudjelovali su kao ambasadori i dosadašnji laureati. Primjerice, tvrtka iCat koja proizvodi katamarane za prijevoz između otoka bez zagađenja okoliša, u posljednje je dvije godine od ideje napredovala do 12 milijuna kuna vrijednog projekta izgradnje katamarana.

Lanjski dobitnik startup Adopto od aplikacije u povojima došao je u godinu dana do ugovora s gotovo svakom brzorastućom tvrtkom s Deloitteova popisa za Hrvatsku. Nude im softver za izbor najboljih stručnjaka pri zapošljavanju. Sljedeći im je korak prodor na inotržište.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije