Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužen bivši direktor?

Optužena četvorica čelnika bivšeg Hypo leasinga

Hypo Alpe Adria
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
18.11.2016.
u 00:12

Među optuženima je, kako se neslužbeno doznaje, i bivši direktor, a potom i predsjednik Uprave Hypo leasinga Drago Vidaković

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je četvoricu čelnika bivšeg Hypo leasing Croatia zbog izvlačenja oko 18 milijuna kuna iz te tvrtke.

Među optuženima je, kako se neslužbeno doznaje, i bivši direktor, a potom i predsjednik Uprave Hypo leasinga Drago Vidaković, jedan od svjedoka protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u slučaju Hypo u kojem je bio pravomoćno osuđen, ali je presudu srušio Ustavni sud. Uz Vidakovića su, prema neslužbenim informacijama, optužnicom obuhvaćeni Željko Rupčić, Albert Modrich i Marijan Šegota.

Ne navodeći imena tužiteljstvo je na svojoj internetskoj stranici objavilo da trojicu hrvatskih i jednog austrijskog državljana tereti za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

"Četvoricu okrivljenika se tereti da su tijekom 1999. godine pa do 2008. godine u Zagrebu (u različitim razdobljima) u svojstvu odgovornih osoba društva s ograničenom odgovornošću, ovlašteni samostalno potpisivati i odobravati ugovore koji proistječu iz redovnog poslovanja te potpisivati sva bezgotovinska plaćanja, počinili navedena kaznena djela.

Prvookrivljenik je bio službenik zadužen za logistiku a zatim voditelj logistike i izvršni direktor za logistiku tog društva, drugookrivljenik je bio direktor društva a potom predsjednik uprave tog trgovačkog društva, trećeokrivljenik je bio prokurist i kasnije član uprave dok je četvrtookrivljenik bio direktor te potom član uprave tog društva", objavilo je tužiteljstvo.

Najveći dio štete odnosi se na isplaćivanje 11 milijuna kuna za fiktivne informatičke-tehničke usluge, navodno na račun obrta Marijana Šegota koji je brisan iz registra još 1999. Još gotovo sedam milijuna kuna isplaćeno je drugom obrtu za fiktivne usluge i najmove, a spominju se i nezakonitosti pri najmu dvorane za što je od ožujka do srpnja 2007 isplaćeno više od više od 318.000 kuna.

>> Poduzetnik Vlado Zec nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora

 

Komentara 1

Avatar Hrvatkatolikdomoljub
Hrvatkatolikdomoljub
03:35 18.11.2016.

ujeo vuk magare, nista od toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije