Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POSTOJI PLAN ZA SPAS'

Oglasili se i Rusi: Učinit ćemo sve da Agrokor ostane na nogama, ne želimo upravljati maloprodajom kod vas

sberbank
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.03.2017.
u 14:29

'U bliskom smo kontaktu s vlasnicima i upravom kompanije, nastavljamo im davati podršku. Učinit ćemo sve da kompanija ostane 'na nogama' i riješi svoje privremene probleme...'

Najveća ruska banka Sberbank čini sve što je moguće kako bi poduprla hrvatski koncern Agrokor, čiji je najveći kreditor, izjavio je u utorak izvršni direktor te ruske državne banke German Gref.

"U bliskom smo kontaktu s vlasnicima i upravom kompanije, nastavljamo im davati podršku. Učinit ćemo sve da kompanija ostane 'na nogama' i riješi svoje privremene probleme... Postoji plan za izlazak iz te situacije koji je dogovoren s nama", rekao je Gref, bez iznošenja detalja.

Gref je novinarima u Moskvi kazao i da Sberbank ne želi upravljati maloprodajom u istočnoj Europi.

Agrokor, najveća hrvatska kompanija u privatnom vlasništvu te najveći prehrambeni proizvođač i maloprodajni lanac na Balkanu, suočen je s pritiscima investitora i hrvatske Vlade da riješi problem svoje zaduženosti, piše agencija Reuters.

Inače, iz te banke u ponedjeljak su za Hinu kazali da su se sastali s glavnim bankama – vjerovnicima Agrokor koncerna i dogovorili kao prvi korak, uz pomoć konzultanata, pripremiti plan likvidnosti Agrokora za sljedeća tri mjeseca, a koji bi trebao biti usuglašen do danas.

Reuters još navodi i da je Gref u utorak rekao novinarima kako Sberbanka "vrlo aktivno" razmatra opcije za brzi izlazak iz Ukrajine.

Naveo je da gubitci po zajmovima u Ukrajini čine otprilike 70 posto potencijalnih bančinih gubitaka.

Ukrajinska vlada nedavno je odlučila nametnuti sankcije Sberbanci i ostalim ruskim državnim bankama koje posluju u Ukrajini kako bi se spriječilo povlačenje kapitala iz Ukrajine u korist povezanih osoba.

>> Sberbank i Božo Petrov slažu se u jednom: Todorić ne može biti šef

>> Gotov sastanak dobavljača: Interes nam je naša i stabilnost koncerna Agrokor

Ključne riječi

Komentara 9

DE
derin
15:11 21.03.2017.

Crna gora je Rusima prije 15 godina dala na pladnju sav turizam, sad placu, a rusi su stekli toliki utjecaj da smo vidjeli to na zadnjim izborima gdje su vršili državni udar i pokušaj atentata, Srbi su im dali naftnu industriju, ne dobivaju doslovce ni mrvice sada. Jednostavno preuzmu li rusi Agrokor ajme ti ga se nama, postajemo ruska kolonija, a jos kad bi dobili Inu i HEP postali bi novi kalingrad. Ovo je ugroza nacionalne sigurnosti, i ne smije se dozvoliti da sve završi u ruskim rukama.

Avatar reference
reference
17:10 21.03.2017.

Ovi Rusi stvarno nisu normalni. Izgleda kod njih dok I'm ne izgine 20 miliona ljudi ne dolazi u glavu. Poslije onog a I jos uvijek pisanja i pljuvanja Rusije i Putina ja da sam Putin ja bi tako razvalio agrokor da ni hrvatska nebi sebi dosla za slijedecih 10 godina a agrokor bi bio prah i pepeo.

KA
Kameni
15:41 21.03.2017.

A ne ne nemre to tak pa sad nesmijemo ruske pare trazit, njima smo mi NATO i EU sankcije uveli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije