Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugoročna održivost

Odobren je program restrukturiranja Croatia Airlinesa

Croatia Airlines
Daniel Kasap/PIXSELL
27.06.2013.
u 17:20

AZTN je ocijenio da program restrukturiranja sadrži uvjerljive dokaze o dugoročnoj tržišnoj održivosti, što će kompaniji omogućiti da vlastitim sredstvima uredno podmiruje sve svoje financijske obaveze.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je odluku o odobravanju programa restrukturiranja Croatia Airlinesa koji se odnosi na razdoblje od 2011. do 2015. godine, a u skladu je sa Zakonom o državnim potporama i Odlukom Vlade RH o objavljivanju pravila o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje, priopćeno je iz CA.

AZTN je ocijenio da program restrukturiranja sadrži uvjerljive dokaze o dugoročnoj tržišnoj održivosti, što će kompaniji omogućiti da vlastitim sredstvima uredno podmiruje sve svoje financijske obaveze. Uvjet je da se sve predložene mjere stvarno i provedu, ističe se. 

Podsjećamo, zbog ukupnog iznosa dokapitalizacije od 862 milijuna kuna, kojim je Vlada Republike Hrvatske dokapitalizirala tvrtku potkraj 2012. godine i tako stvorila financijske preduvjete za restrukturiranje, Croatia Airlines bio je obvezan pripremiti program restrukturiranja prema principu državne potpore, a u skladu s pravilima Europske unije i Republike Hrvatske. Riječ je o modelu restrukturiranja, koji podrazumijeva primjenu kompenzacijskih mjera, odnosno smanjenje kapaciteta (flote) i zastupljenosti na tržištu (broj letova), kao i mjere vlastitog doprinosa tvrtke u financiranju programa restrukturiranja.

- Današnja odluka AZTN-a omogućuje nastavak započetog programa restrukturiranja, kojem se pristupilo u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture. Ohrabrujući financijski rezultati i prometni učinci u dosadašnjem dijelu godine, dodatno potvrđuju opravdanost i učinkovitost programa restrukturiranja te potencijal Croatia Airlinesa za uspješno poslovanje u budućnosti. Također, ova Uprava odlučna je u namjeri provođenja svih potrebnih mjera i zadanih ciljeva te stoga opravdano vjerujemo da pozitivni rezultati restrukturiranja neće izostati – rekao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

>>Program Croatije Airlinesa na doradi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije