Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
društveno odgovorno poslovanje

'Odgovornim radom štitimo i interese budućih generacija'

HUP nagrade. Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
16.12.2018.
u 20:45

Tvrtka Heineken Hrvatska osvojila je Veliku nagradu HUP-a, a uručili su je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednica HUP-a Gordana Deranja

Hrvatska udruga poslodavaca i ove je godine dodijelila nagrade za primjere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja (HUP DOP) kao i nagrade Sjaj. Predsjednica HUP-a Gordana Deranja najavila je da će nastaviti inzistirati na promjenama.

– Dok čekamo na poteze Vlade, poslodavci moraju i dalje tražiti načine kako rasti i održati konkurentnost. Odgovornost prema zaposlenicima, dobavljačima, kupcima i potrošačima te smanjivanje negativnog utjecaja na okoliš, pomaganje zajednici jednako su važne zadaće kao i razvoj novih proizvoda ili širenje na nova tržišta – poručila je Deranja. Dodala je da kroz društveno odgovorno poslovanje vodimo računa o interesima ne samo sadašnjih generacija nego i onih koje dolaze, a to bi voljeli vidjeti i u našoj politici.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuo je kako od danas Hrvatska ima formirana inovacijska vijeća koja nadziru tri ministarstva, a novost je da eko-inovacijski sustav neće voditi samo državna administracija. U sustav su, veli, uveli 172 članice iz realnog sektora, 44 znanstveno-istraživačke organizacije i sveukupno će imati više od 600 dionika.

– Sve što je Vlada napravila ne vidi se odmah danas, ali nadam se da uzastopan rast daje poticaj gospodarstvu. Trebamo pokretati veće promjene i biti oni koji će utjecati na održivi razvoj i vrijednosti u društvu – poručio je Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede.

Poduzetnicima je na njihovu doprinosu društvu zahvalila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović naglasivši kako se treba sustavno i na održivim osnovama brinuti za razvoj države.

Nagradu u kategoriji malih tvrtki za područje zaštite okoliše dobila je tvrtka Arosa Grande, za tunelske nadstrešnice za sijeno i montažne objekte u poljoprivredi i drvnoj industriji, a u kategoriji brige za zajednicu Sustav javnih bicikala za implementaciju u Jastrebarskom i Drnišu.

Među srednjim tvrtkama u kategoriji brige za zajednicu nagrađena je Specijalna bolnica Sv. Katarina za farmakogenomsko testiranje. Od velikih je u kategoriji brige za zajednicu nagrađena Hrvatska pošta i projekt Zaklada Vaša pošta, kroz koji je zbrinuto 410 djece iz 20 domova.

Kategorijom brige za zaposlenike dominirao je Ericsson Nikola Tesla s novim razvojno-istraživačkim centrom u Osijeku, dok je Coca-Cola HBC Hrvatska dobila priznanje za promicanje DOP-a unutar dobavljačkog lanca, a Cemex Hrvatska za brigu za okoliš.

Veliku nagradu dobila je tvrtka Heineken Hrvatska. Nagradu Sjaj, koja se dodjeljuje za vidljivost DOP aktivnosti i održivosti na komunikacijskim platformama i kanalima tvrtki u kategoriji mikrotvrtki, odnijeli su Hauska i partner, Regeneracija i DPD Croatia. Od velikih su nagrađeni Ina i JGL, a u segmentu civilnog društva udruga Odraz.

VIDEO: Pokušali su opljačkati trgovinu, ali na ovo nisu računali

Komentara 2

MA
Matrix5
20:44 17.12.2018.

Dobro zbori prva dama RH al čini se da vodeća klika živi u nekim paralelnim svjetovima

AN
antonelić
21:39 16.12.2018.

" Sve što je Vlada napravila ne vidi se odmah danas, ali nadam se da uzastopan rast daje poticaj gospodarstvu "... a ja bih dometnuo : sve što je hrvatska vlada radila 2 godine već je dalo prve prave rezultatete a to je pad industrijske proizvodnje za 2,4 % ... da li je anemiji poznata činjenica da je industrijska proizvodnja u sr hrvatskoj 1989. veće za 7 % nego što je danas u republici hrvatskoj ? ... drugo veeeeliko postignuće ove vlade je rekord nad rekordima javnog duga rh : 310 milijardi kuna ... nitko nikad to nije uspio , čak ni sanader ni milanović ... i treće , najvažnije postignuće : nisu uspjeli u ove dvije godine vratiti niti jedan jedini euro vjerovnicima , sve su dospjele kredite reprogramirali , uz dodatna zaduživanja ! ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije