Naslovnica Biznis

'Odgovornim radom štitimo i interese budućih generacija'

Tvrtka Heineken Hrvatska osvojila je Veliku nagradu HUP-a, a uručili su je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednica HUP-a Gordana Deranja
16. prosinca 2018. u 20:45 2 komentara 102 prikaza
HUP nagrade. Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Hrvatska udruga poslodavaca i ove je godine dodijelila nagrade za primjere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja (HUP DOP) kao i nagrade Sjaj. Predsjednica HUP-a Gordana Deranja najavila je da će nastaviti inzistirati na promjenama.

IT industrija Što treba sektoru? Pet malih koraka do velike IT industrije

– Dok čekamo na poteze Vlade, poslodavci moraju i dalje tražiti načine kako rasti i održati konkurentnost. Odgovornost prema zaposlenicima, dobavljačima, kupcima i potrošačima te smanjivanje negativnog utjecaja na okoliš, pomaganje zajednici jednako su važne zadaće kao i razvoj novih proizvoda ili širenje na nova tržišta – poručila je Deranja. Dodala je da kroz društveno odgovorno poslovanje vodimo računa o interesima ne samo sadašnjih generacija nego i onih koje dolaze, a to bi voljeli vidjeti i u našoj politici.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat istaknuo je kako od danas Hrvatska ima formirana inovacijska vijeća koja nadziru tri ministarstva, a novost je da eko-inovacijski sustav neće voditi samo državna administracija. U sustav su, veli, uveli 172 članice iz realnog sektora, 44 znanstveno-istraživačke organizacije i sveukupno će imati više od 600 dionika.

Kuhari REZULTATI MASOVNOG ISELJAVANJA Poslodavci u panici zbog iseljavanja: Nedostaju tisuće radnika

– Sve što je Vlada napravila ne vidi se odmah danas, ali nadam se da uzastopan rast daje poticaj gospodarstvu. Trebamo pokretati veće promjene i biti oni koji će utjecati na održivi razvoj i vrijednosti u društvu – poručio je Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede.

Poduzetnicima je na njihovu doprinosu društvu zahvalila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović naglasivši kako se treba sustavno i na održivim osnovama brinuti za razvoj države.

Nagradu u kategoriji malih tvrtki za područje zaštite okoliše dobila je tvrtka Arosa Grande, za tunelske nadstrešnice za sijeno i montažne objekte u poljoprivredi i drvnoj industriji, a u kategoriji brige za zajednicu Sustav javnih bicikala za implementaciju u Jastrebarskom i Drnišu.

Gordana Deranja Intervju Predsjednica HUP-a poručuje političarima: Možemo biti bolji! Zašto ne provodite reforme?

Među srednjim tvrtkama u kategoriji brige za zajednicu nagrađena je Specijalna bolnica Sv. Katarina za farmakogenomsko testiranje. Od velikih je u kategoriji brige za zajednicu nagrađena Hrvatska pošta i projekt Zaklada Vaša pošta, kroz koji je zbrinuto 410 djece iz 20 domova.

Kategorijom brige za zaposlenike dominirao je Ericsson Nikola Tesla s novim razvojno-istraživačkim centrom u Osijeku, dok je Coca-Cola HBC Hrvatska dobila priznanje za promicanje DOP-a unutar dobavljačkog lanca, a Cemex Hrvatska za brigu za okoliš.

Zdravko Marić Veće božićnice Marić zadovoljan reakcijom poslodavaca na povećanje neoporezivih primitaka

Veliku nagradu dobila je tvrtka Heineken Hrvatska. Nagradu Sjaj, koja se dodjeljuje za vidljivost DOP aktivnosti i održivosti na komunikacijskim platformama i kanalima tvrtki u kategoriji mikrotvrtki, odnijeli su Hauska i partner, Regeneracija i DPD Croatia. Od velikih su nagrađeni Ina i JGL, a u segmentu civilnog društva udruga Odraz.

VIDEO: Pokušali su opljačkati trgovinu, ali na ovo nisu računali

[video: 28363 / ]
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • Matrix5:

    Dobro zbori prva dama RH al čini se da vodeća klika živi u nekim paralelnim svjetovima

  • antonelić:

    " Sve što je Vlada napravila ne vidi se odmah danas, ali nadam se da uzastopan rast daje poticaj gospodarstvu "... a ja bih dometnuo : sve što je hrvatska vlada radila 2 godine već je dalo prve prave rezultate ... prikaži još!te a to je pad industrijske proizvodnje za 2,4 % ... da li je anemiji poznata činjenica da je industrijska proizvodnja u sr hrvatskoj 1989. veće za 7 % nego što je danas u republici hrvatskoj ? ... drugo veeeeliko postignuće ove vlade je rekord nad rekordima javnog duga rh : 310 milijardi kuna ... nitko nikad to nije uspio , čak ni sanader ni milanović ... i treće , najvažnije postignuće : nisu uspjeli u ove dvije godine vratiti niti jedan jedini euro vjerovnicima , sve su dospjele kredite reprogramirali , uz dodatna zaduživanja ! ...