Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Od ponoći gorivo jeftinije i do 16 lipa, eurodizel i dalje iznad 9 kn

Nova cijena eurosupera BS 95 je 9,79 kuna po litri, što je 10 lipa jeftinije u odnosu na cijenu koja je vrijedila posljednja dva tjedna.
30. svibnja 2011. u 17:20 8 komentara 4 prikaza
benzin (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Naftni derivati će od utorka 31. svibnja pojeftiniti od tri do 16 lipa po litri, zaključuje se iz najnovijeg izračuna najviše razine maloprodajne cijene naftnih derivata na hrvatskom tržištu koje je objavilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Najnovije cijene vrijedit će iduća dva tjedna, odnosno do 13. lipnja.

Nova cijena eurosupera BS 95 je 9,79 kuna po litri, što je 10 lipa jeftinije u odnosu na cijenu koja je vrijedila posljednja dva tjedna. Jednako će pojeftiniti i eurosuper BS 98 koji će se prodavati po cijeni od 10,09 kuna. Nova cijena eurosupera BS 100 jest 10,29 kuna po litri.

Nova cijena eurodizela BS je 9,04 kuna, a običnog dizela 8,60 kuna. Litra plavog dizela u sljedeća dva tjedna bit će jeftinija 16 lipa te će stajati 5,42 kune po litri.

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
  • lacković:

    sad će se jadranka javiti sa komentarom kako živimo relaksiranije jer za litru goriva moramo izdvojiti čak 20 lipa manje od 10 kn.

  • apolon:

    netreba žuriti-Ovo je tek početak pada cijena nafte, iako Goldman S. poziva na rast cijena robe pa tako i nafte pa i legendarni investitor Jim Rogers -NAFTA je tek na početku dugog pada!!! naravno ništa ne pada poput kamena bit ... prikaži još! naravno ništa ne pada poput kamena bit će jakih odboja cijena ali još večeg pada roba i nafte!!!

  • hudyboy:

    Odmah idem natankat cisternu, pa da profitiram. Hvala svima na ovom megapojeftinjenju