Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra priča iz Hrvatske

Od devastirane auto-radionice do renomirane tvrtke

Tvrtka Bor-plastika d.o.o.
Foto: Foto Mara
1/6
04.12.2017.
u 09:48

Sjedište tvrtke nalazi se u Kneževim Vinogradima pa je tako u istom mjestu održana i velika proslava na koju su, osim djelatnika, pozvani partneri, kupci te prijatelji i podržavatelji tvrtke iz Hrvatske i okolnih zemalja.

U petak 24.11.2017. tvrtka Bor-plastika d.o.o. proslavila je okruglih i vrlo značajnih 20 godina uspješnog poslovanja u području ekologije. Na taj dan prije točno dvadeset godina tvrtka je upisana u sudski registar.

Tvrtka je osnovana 1997. godine u potpuno privatnom vlasništvu i s godinama se razvila u renomiranu i od struke priznatu tvrtku koja nudi širok spektar proizvoda od termoplastike. Biološki pročistači, separatori ulja i masti, sabirne jame i bazeni samo su neki od proizvoda po kojima su poznati. Svojim znanjem, trudom i predanošću, djelatnici svakodnevno osiguravaju visoku kvalitetu proizvoda i uspješnost samog poslovanja tvrtke pod sloganom „Budućnost postoji“. Bor-plastika ima otvorene podružnice u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Mađarskoj i Novom Zelandu gdje posluje sa zapaženim uspjehom.

Proslava velikih 20 godina postojanja i uspješnog doprinosa zaštiti okoliša

Sjedište tvrtke nalazi se u Kneževim Vinogradima pa je tako u istom mjestu održana i velika proslava na koju su, osim djelatnika, pozvani partneri, kupci te prijatelji i podržavatelji tvrtke iz Hrvatske i okolnih zemalja. Od 15h počeli su se okupljati uzvanici i dvorana se lagano popunila do početka programa. Voditeljica je pozdravila sve goste i najavila domaćina, direktora Borbaša koji se emotivnim govorom obratio svojim gostima.

U svom govoru osvrnuo se na proteklih dvadeset godina te prisjetio teških početaka i svega što ga je motiviralo da ne odustaje od zacrtanog cilja. Tako je spomenuo i ključne godine i trenutke u razvoju tvrtke – gradnja proizvodnog pogona, otvaranje sestrinskih tvrtki u Novom Sadu, Tuzli, Podgorici, Pečuhu i dalekom Novom Zelandu. Istaknuo je koliko je sretan što može raditi ono što voli u svom rodnom zavičaju i svojoj domovini te da mu to svakodnevno daje dodatnu snagu, motivaciju i inspiraciju. Od srca se zahvalio svima prisutnima na dolasku, ukazanom povjerenju i partnerstvu i svima skupa zaželio uspjeh, sreću i zadovoljstvo u daljnjem radu i životu.

Govornici (Kramarić, Sarić, Kovačević, Vulin)
Foto: Foto Mara

Dalje su na pozornicu dolazili Vedran Kramarić – načelnik općine Kneževi Vinogradi, Ivan Sarić – pravni savjetnik u osječkom uredu HUP-a, Zoran Kovačević – predsjednik HGK Osijek te Dragan Vulin, predsjednik županijske skupštine OBŽ. Svi oni uputili su pohvale i lijepe riječi o tvrtki i potvrdili njezin neosporan doprinos gospodarstvu Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske. Tada je pred mikrofon stao direktor Kantonalne Privredne komore Tuzla, g. Nedret Kikanović koji je želio uručiti poklon i čestitku direktoru i djelatnicima.

Budućnost vidimo u izgradnji novih proizvodnih pogona i otvaranju novih radnih mjesta.“

Uslijedila je podjela zahvalnica suradnicima i djelatnicima. Direktor se poimence zahvalio svima koji su podržavali tvrtku i na bilo koji način pomagali njezinom radu. Najviše aplauza bilo je u dijelu programa u kojem su se dijelile zahvalnice djelatnicima tvrtke. G. Borbaš zahvalio se onima koji su uz njega od prvog dana i drugim djelatnicima koji su kroz dugi niz godina iskazali vjernost, korektnost i odlične rezultate. Njegova velika želja je pomagati školovanim mladim ljudima u Baranji da se zaposle i ostanu u svom rodnom kraju te da zajedno grade budućnost naše i nove generacije.

Proslava se nastavila rezanjem velike rođendanske torte, otvaranjem šampanjca i zdravicom a zatim je krenula zabava uz jelo, piće i dobru glazbu.

Zlato za inovaciju

Tvrtka Bor-plastika sudjelovala je i na Međunarodnoj izložbi inovacija, prototipova i poslovnih planova – Budi uzor - INOVA 2017. Izložba se održala od 9.11. do 11.11. u dvorani Gradski vrt u Osijeku, sudjelovalo je više od 15 zemalja i predstavljeno je ukupno 565 izložaka u različitim kategorijama.

Tvrtku Bor plastika predstavljao je Mijo Birčić sa svojim statičkim mješačem tekućina. Statički mješač sastoji se od perforiranih ploča povezanih naizmjeničnim križanjem što uzrokuje potpuno trodimenzionalno miješanje. Takav uređaj odlična je zamjena za skupu tehnologiju raznih mješača i proces miješanja je puno brži. Priznanje je došlo u obliku zlatne medalje.

Mirta Petovar

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije