Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Novost u Triglav osiguranju d.d. - hipotekarno osiguranje

Triglav
PR
23.10.2009.
u 14:35

Sklapanjem police riziko životnog osiguranja s padajućim osiguranim iznosom - hipotekarno osiguranje osigurava se vlastita financijska sigurnost.

U nesigurnim, kriznim vremenima svatko tko razmišlja o podizanju stambenog kredita suočava se s brigom da će time opteretiti svoje bližnje, ukoliko mu se što dogodi.

Sklapanjem police riziko životnog osiguranja s padajućim osiguranim iznosom- hipotekarno osiguranje osigurava se vlastita financijska sigurnost i financijska sigurnost obitelji za slučaj smrti, kritičnih bolesti i/ili invalidnosti uslijed nezgode. Kredit se nastavlja otplaćivati iz sklopljenog osiguranja.

Razgovor s Danijelom Husinec, direktoricom Sektora životnih osiguranja


Triglav osiguranje d.d. među rijetkima na tržištu nudi hipotekarno osiguranje - riziko životno osiguranje s padajućim osiguranim iznosom. Koje su posebnosti ovog osiguranja?
Po sadržaju proizvod predstavlja životno osiguranje za slučaj smrti s padajućim osiguranim iznosima s mogućnošću dodatnih osiguranja kao što je pokriće 13 kritičnih bolesti, invaliditeta uslijed nezgode. Upravo padajući osigurani iznos ovaj proizvod čini drukčijim od svih ostalih vrsta osiguranja koje trenutačno imamo u ponudi.

Kome je namijenjeno?

U prvom redu namijenjeno je plaćanju kredita iz osiguranog iznosa, koji se isplaćuje u slučaju smrti osigurane osobe, odnosno ako se sklope dodatna osiguranja onda osiguranog iznosa za slučaj nastupa kritičnih bolesti ili invaliditeta uslijed nezgode. Sklapa se uz podizanje stambenog kredita odnosno hipotekarnog kredita, pa možemo reći da je osnovna namjena ovog proizvoda zaštita osiguranika kao dužnika.

Koje su prednosti Hipotekarnog osiguranja u odnosu na ostale vrste životnih osiguranja kao instrumenta osiguranja kredita?

Hipotekarno osiguranje je podvrsta riziko životnog osiguranja. Razlika između jednog i drugog je u tome što se premija kod hipotekarnog osiguranja plaća samo 2/3 trajanja osiguranja, što znači da financijski ta polica stoji manje od standardnog riziko životnog osiguranja. Razlog tomu je što osigurani iznos pada kako protiče trajanje osiguranja.

Hipotekarno osiguranje nema štedne komponente pa je to upravo ono što ga razlikuje od ostalih vrsta životnih osiguranja, mješovito životno osiguranje, investicijsko životno osiguranje, rentno, koje se mogu koristiti kada se podiže kredit kao instrument osiguranja.

Ako uzmemo za primjer mušku osobu staru 30 godina, osigurani iznos 50.000 eura i trajanja osiguranja 25 godina, za jednokratne uplate iznosi premija se bitno razlikuju. ovisno o tome koju vrstu životnog osiguranja izaberemo.

Dok ćemo kod police mješovitog životnog osiguranja za to morati izdvojiti otprilike 30.000 eura, kod hipotekarnog osiguranja izdvojit ćemo oko 4300 eura. Za žensku osobu situacija je još povoljnija jer će za hipotekarno osiguranje izdvojiti oko 3100 eura.
Radi se o znatno nižem iznosu, budući da hipotekarno osiguranje za razliku od mješovitoga životnog nema štednu komponentu.

Može li se polica hipotekarnog osiguranja sklopljena u Triglavu iskoristiti kod bilo koje banke kao instrument osiguranja kredita?

Može. Upravo sklapanje riziko životnog osiguranja s padajućim osiguranim iznosom, odnosno hipotekarno osiguranje doprinosi lagodnijem podizanju kredita u banci. Trajanje osiguranja se kod ovog proizvoda može vrlo lako poklapati s razdobljem na koji je kredit podignut  jer se polica može sklopiti na period od pet do 30 godina, a osigurani iznos se može odrediti na način da je jednak ili veći od visine podignutog kredita.

Ključne riječi

Komentara 2

VU
vucko
15:04 23.10.2009.

Prije otprilike 6 mjeseci,kada je bio clanak kako se prekidaju zivotna osiguranja ,radi besparice, napisao sam 3 oveca clanka clanka o toj problematici. Ujedno osiguravajuca drustva daju i hipotekarne kredite pod povoljnijim uslovima nego komercijalne banka,kamati su nizi ,pa saa iz te ustede bez problema moze financirazi i riziko zivotno osiguranje. Ali zasto bas Triglav ? Imamo mi i drugih osiguravajucih drustava u Hrvatskoj kao na pr .Croatia osiguranje !!!!!

OB
-obrisani-
21:13 23.10.2009.

Iz vlastita iskustva znam,da će svatko onaj ,tko s Triglavom sklopi bilo kakav ugovor o bilo ćemu,na kraju biti oderan do gole kože.Zato savjetujem svima,da ot te osiguravajuće kuće bježe ćim dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije