Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje

Nova tvornica crijepa vrijedna 200 milijuna kn

Slavonka
Goran Ferbežar/Pixsell
09.11.2009.
u 17:25

Jadranka Kosor pustila je danas u rad novu tvornicu za izradu crijepa velikog formata u pogonu “Slavonka” u sklopu vinkovačke tvrtke Dilj d.o.o.

Pritiskom na crveno dugme predsjednica Hrvatske vlade Jadranka Kosor pustila je danas u rad novu tvornicu za izradu crijepa velikog formata u pogonu “Slavonka” u sklopu vinkovačke tvrtke Dilj d.o.o., članice Nexe grupe, vrijednu 200 milijuna kuna. U novi je pogon ugrađena najsuvremenija tehnologija i, kako kaže Ivan Ergović, predsjednik Nexe grupe, najveće je pojedinačno ulaganje u hrvatskom gospodarstvu u ovoj godini.

- Ovo je velik i važan događaj za 2009., iznimno tešku godinu za hrvatsko gospodarstvo pa je to važnije puštanje u rad pogona koji zapošljava 80 ljudi i 80 obitelji bit će sad zadovoljno. Vlada će i dalje podupirati gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo, posebice izvoz – rekla je hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Završetkom nove tvornice u pogonu “Slavonka” kapacitet proizvodnje Dilja d.o.o. Vinkovci povećava se s dosadašnjih 45 milijuna za 13 milijuna crepova u godini i 700 tisuća komada posebnih elemenata. Time je zadržao položaj jednog od najvećih hrvatskih izvoznika u ovoj djelatnosti jer čak 70 posto svoje proizvodnje izvozi.

– Na krizu odgovaramo investicijama jer bez nove tvornice ne bismo imali proizvod za Europsku uniju i smatram da i drugi trebaju, bez obzira na teškoće s financiranjem, vidjeti kako smanjiti troškove i kako ulagati u nove proizvodnje. Novim smo crijepom velikog formata konkurentni jer je viši cijenom i namijenjen je stranom tržištu, a na novoj liniji veća je stopa profitabilnosti nego na staroj – rekao je Ivan Ergović.

Ponosan je što su sve građevinske i instalaterske radove izvele hrvatske tvrtke, ponajprije lokalne. Pritom su poštovani visoki ekološki standardi EU. Novi se crepovi zovu “oktavijan” i “cezar”.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
kompa
17:48 09.11.2009.

200 milijuna kuna* greskom sam dodao tri nule

OB
-obrisani-
09:28 10.11.2009.

Superr, bolje to nego novi shopping centar! Nadam se samo da ce taj crijep imati kome prodati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije