Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosimo cijene

Nova poskupljenja – litra goriva od ponoći 30-ak lipa skuplja

'05.03.2012., Zagreb - Nakon ponoci cijene svih goriva poskupljuju sto je izazvalo guzve na benzinskim postajama.  Photo: Vedran Mulovic/PIXSELL'
'Vedran Mulovic/PIXSELL'
06.08.2012.
u 16:38

Najviša cijena eurosupera BS 95 iznosit će 10,69 kuna po litri, što je 31 lipu više u odnosu na prethodno razdoblje

Cijene goriva od sutra će ponovno narasti. Prema cjeniku za razdoblje od 7. do 20. kolovoza koji je objavljen na službenim stranicama Ministarstva gospodarstva, najviša cijena eurosupera BS 95 iznosit će 10,69 kuna po litri, što je porast od 31 lipu u odnosu na prethodno razdoblje. Maksimalna cijena eurosupera BS 98 porast će za 32 lipe na 11,02 kuna, a BS 100 za 31 lipu na 11,23 kuna. Eurodizel BS bit će skuplji za 29 lipa te će njegova cijena biti 9,96 kuna.

Porast će cijene i plinskih ulja. Plinsko ulje EL EURO stajat će 7,16 kuna, a EL 6,94. Plinsko ulje obojeno plavom bojom, takozvani plavi dizel, dosegnut će cijenu od 6,09 kuna.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar bereza
bereza
17:20 06.08.2012.

Jedina logika kojom se ova Država vodi prilikom određivanja cijena goriva jest: "Harač, rajo, harač daj!" Nema to veze s tržišnom cijenom nafte i kretanjima US$ (što dežurni vladini podrepaši uvijek uzimaju kao opravdanje, iako su oscilacije zadnja dva tjedna bile u okviru 1%). Uvjeren sam da se parametri "formule" uštimavaju kako bi se umjetno održala što viša cijena. Mora se što više ugrabiti iz džepova onih koji sami plaćaju svoje gorivo, koji nisu dovoljno moćni i važni da im gorivo plaćaju porezni obveznici. Prema portalu Energy EU, niže cijene benzina od hrvatskih bile su na Cipru, u Bugarskoj, Estoniji, Latviji, Luksemburgu, Poljskoj, i Rumunjskoj. Cijene u Italiji su više od cijena u svim ostalim zemljama EU (osim Nizozemske), a cijeli cirkus od određivanja cijena goriva kod nas se bazira na cijenama talijanskih rafinerija (cca 5,86 hrk fco benzinska pumpa). 3,97 hrk je rafinerijska cijena - ostalo su ekstra troškovi, tj. ekstra profit. Sve iznad 5,86 hrk ide izravno u Linićevu kasicu-prasicu, za financiranje parazitskog birokratskog aparata, PiPijevih megalomanskih fiks-ideja, i uhljebljivanje PiPijevih poslušnika.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
17:30 06.08.2012.

komunjare...

TH
than
16:57 06.08.2012.

Kako sada opet raste ?!?! Pa zar nije nas ekonomski guru Linic rekao da ce cijene goriva padati, pa ce vratiti trosarine ?!?! Ma to ste se nesto za****li.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije