Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Njemački softverski div SAP sa snažnim rastom neto dobiti u trećem kvartalu

"Rast bilježimo u svakom kutku poslovanja i to je razlog zašto ponovno podižemo procjene za cijelu godinu", kazao je SAP-ov izvršni direktor Bill McDermott, prema priopćenju.
19. listopada 2017. u 14:54 0 komentara 189 prikaza
Foto: Reuters

Njemačka softverska grupa SAP danas je objavila snažne rezultate poslovanja u trećem kvartalu i dodatno poboljšane procjene poslovnih rezultata za cijelu 2017. godinu, dobrim dijelom zahvaljujući poslovanju u 'oblaku'. 

Hrvatski Telekom Zanima i SAP Stručnjaci HT-a razvili rješenje temeljeno na bihevioralnom pristupu naplati

Neto dobit najvećeg europskog proizvođača softvera u tromjesečnom je razdoblju od srpnja do rujna 2017. prema istom razdoblju lani uvećana za 37 posto, na 993 milijuna eura.

Operativna dobit porasla je za 19 posto, na 1,3 milijarde eura, zahvaljujući 4-postotnom rastu prihoda, na 5,6 milijardi eura, ponajprije zbog većih prihoda u dijelu poslovanja sa SAP-om glavnom platformom S/4 HANA i uslugama poslovanja u 'oblaku'.

Prihodi od usluga u 'oblaku' poskočili su 22 posto, na 937 milijuna eura, no taj poslovni segment još je uvijek relativno malen u usporedbi sa SAP-ovim segmentom softverskih licenci i usluga podrške, zaslužnim za 3,7 milijardi eura prihoda u trećem kvartalu, jedan posto većim u usporedbi s godinom ranije. 

"Rast bilježimo u svakom kutku poslovanja i to je razlog zašto ponovno podižemo procjene za cijelu godinu", kazao je SAP-ov izvršni direktor Bill McDermott, prema priopćenju.

Grupa je već u srpnju poboljšala procjene za cijelu godinu nakon objave snažnih rezultata poslovanja u drugom tromjesečju. 

U SAP-u za 2017. godinu sada predviđaju rast prihoda na 23,4 do 23,8 milijardi eura, s 22,1 milijarde u godini ranije. Time je dosadašnja procjena podignuta za 100 milijuna.

Operativna dobit trebala bi biti u rasponu od 6,85 milijardi do sedam milijardi eura, nasuprot 6,6 milijardi eura u 2016. godini.

Iz njemačke grupe također poručuju da će nastaviti s planiranim otkupom dionica u iznosu 500 milijuna eura.

A self-driving car by Google seen at the Google I/O developer conference in Mountain View, California, USA, 18 May 2016. Photo: ANDREJ?SOKOLOW/dpa/DPA/PIXSELL ŠTO NAS ČEKA SAP, Iskon, Google, HEP... o nama znaju više od nas samih Bill McDermott novi fokus SAP ukida 
2250 radnih mjesta Igor Dropulić (1) Rezultati SAP-a Dropulić: Vlada nema ni sluha ni znanja za informatizaciju
Mirta Šurjak
Okrila na Instagramu
Dramatični dani za Mirtu Šurjak: Dio njezine obitelji u teškom je stanju
mr. sc. Tomislav Matković
INTERVJU
Kvalitetom u izvoz: Vrijeme lockdown-a iskoristili su za ubrzani razvoj novih proizvoda
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.