Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi fokus

SAP ukida 
2250 radnih mjesta

Bill McDermott
Foto: Reuters/PIXSELL
07.03.2015.
u 18:34

SAP zapošljava oko 75.000 radnika širom svijeta a već je prošle godine prema čelniku kadrovske službe Stefanu Riesu ukinuo otprilike isti postotak radnih mjesta

Njemački proizvođač poslovnog softvera SAP planira ukinuti oko 2250 radnih mjesta, što odgovara oko 3 posto njegove radne snage, ali planira otvoriti gotovo isti broj novih radnih mjesta u sklopu širenja pojedinih dijelova kompanije. SAP zapošljava oko 75.000 radnika širom svijeta a već je prošle godine prema čelniku kadrovske službe Stefanu Riesu ukinuo otprilike isti postotak radnih mjesta.

– Načelno je riječ o nastavku (reakcije kompanije) na promjene tržišnih okolnosti – tumači Ries, dodajući da rezovi nisu dio plana smanjenja troškova već preusmjeravanja fokusa kompanije. Njemačka će kompanija po njegovim riječima otvoriti oko 2200 radnih mjesta u područjima koja bilježe rast.

>> Sto ljudi manje zapošljavat će Vipnet zbog reorganizacije posla 

>> Ericsson tuži Apple za krađu patenata

Komentara 2

MT
miki_trasi
01:38 12.03.2015.

Da prevedemo za naivne: otpustit će dobro plaćene ljude na Zapadu i zaposliti slabo plaćene programere u Indiji, Kini i Maleziji.

ZA
zagabria1
17:28 09.03.2015.

SAP prouzvodi izuzetno skup softver, sve će to preuzeti manje startup firme tako da će otpuštanja biti puno više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije