Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati SAP-a

Dropulić: Vlada nema ni sluha ni znanja za informatizaciju

Igor Dropulić (1)
SAP
26.02.2013.
u 17:05

Porezna uprava, na primjer, ima program za obradu plaća koji im ne radi, no ne žele pomoć, kazao je Dropulić.

Ukupni prihod tvrtke SAP za 2012. godinu iznosi 51 milijun kuna, što predstavlja porast od 8 posto u odnosu na 2011. godinu. Prihodi od softvera i održavanja zabilježili su porast od 4 posto, odnosno 44 milijuna kuna. Prihodi od konzaltinga obilježili su SAP-ovu prošlu poslovnu godinu s porastom od čak tri puta u odnosu na 2011. godinu, rečeno je na današnjem predstavljanju poslovnih rezultata tvrtke za 2012. godinu.

– Rezultati ostvareni u protekloj godini pozitivni su te mi je drago da smo ostvarili zadane poslovne ciljeve. Iako je godina bila gospodarski teška, SAP i dalje uz svoju globalnu i lokalnu strategiju ostvaruje dobre rezultate. Veseli me činjenica kako lokalni ured SAP-a zadržava visoku kvalitetu svojih stručnjaka i partnerske mreže, a uz brojne regulativne promjene našim smo korisnicima osigurali nesmetano poslovanje, kazao je dugogodišnji direktor SAP-a Igor Dropulić, koji je od početka veljače preuzeo funkciju direktora prodaje SAP servisa za središnju i istočnu Europu.

Dropulić se osvrnuo i na prošlu godinu u vezi s informatizacijom javnog sektora kazavši kako se u proteklih osam godina u Hrvatskoj mnogo toga promijenilo, ali jedna je stvar ostala ista:

– Vladajući i dalje nemaju sluha za modernizaciju i informatizaciju javnog sektora. Po treći put povlačimo optiku, gradimo autocestu po kojoj će "voziti rikše". Ponudili smo Vladi besplatan pilot-sistem za neke stvari, no rekli su da im ne treba, što je zanimljivo jer Porezna uprava, na primjer, ima program za obradu plaća koji im ne radi, no ne žele pomoć, kazao je Dropulić.

– To ne treba čuditi kada se zna da vladajući nisu u proračunu predvidjeli novac ni za održavanje postojećih sustava, a o novim projektima da ne govorimo. IT sektor ima sve, od fakulteta, preko iskustva do kvalitetnih kompanija koje izvoze znanje i projekte. No ako nam još jedna generacija FER-ovaca ode u Kanadu, onda u ovoj zemlji više neće biti nikoga tko će je tehnološki vući naprijed, zaključio je Dropulić.

Ključne riječi

Komentara 12

TP
Tihomir Prdež
18:13 26.02.2013.

I onaj osjecaj kada ides u jednu drzavnu upravu, pa ti kazu da trebas negdje ici izvaditi neki papir pa se vratiti.... A ne daj Boze da ti taj papir opet zatreba za pola godine jer vise ne vrijedi. Ne kuze da sam se npr rodio samo jednom, od jednih roditelja i u jednom mjestu.

SJ
Sve je uzalud
18:31 26.02.2013.

I prije SAP-a se dijelila plaća u bivšoj jugi(Energoinvest,Inex Pliva Ina) i išlo je bez problema zašto SAP. Danas su ta rješenja skupa i stvaraju ovisnost, a osim toga to je čista špijunaža. Cloud.

AU
aurelia
18:49 26.02.2013.

A tko to uopće u Poreznoj upravi živi od svoje plaće ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije