Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nema novog posla za 89 posto otpuštenih tekstilaca

tvornica tekstila
arhiva VL
04.12.2009.
u 11:03

U protekle tri godine u tekstilnoj i obućarskoj industriji bez posla je ostalo 5700 ljudi, a ako se ubrzo nešto ne učini, u idućih godinu, dvije, doći će do još većeg smanjenja zaposlenih u ovim granama

U protekle tri godine u tekstilnoj i obućarskoj industriji bez posla je ostalo 5700 ljudi, a ako se ubrzo nešto ne učini, u idućih godinu, dvije, doći će do još većeg smanjenja zaposlenih u ovim granama, upozorio je danas u Varaždinu na sastanku sa županima Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije dopredsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Josip Zidanić.

Napomenuo je i da se državni podaci o broju radnika koji su u proteklih godinu dana ostali bez posla u tim granama razlikuju od podataka Zavoda za zapošljavanje.

- Poslodavci su na nedavnom sastanku s premijerkom Jadrankom Kosor izašli s podatkom da je bez posla ostalo 1300 ljudi, dok je, prema podacima zavoda, taj broj veći od dvije tisuće.

Prema našim podacima, više od 89 posto njih nije našlo drugi posao, jer je riječ uglavnom o ženama koje u svojim godinama i s obrazovnom strukturom gotovo da ne mogu naći posao - rekao je Zidanić. Sudionici sastanka pokušat će dogovoriti zajednički nastup prema Vladi, kako bi se pomoglo tekstilnoj industriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije