Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Nadzorni odbor povećao plaću Mršiću i dvjema članicama uprave

Nadzorni odbor Podravke jednoglasno je na sastanku odlučio i o otpuštanju 600-700 djelatnika
10. siječnja 2013. u 10:04 45 komentara 165 prikaza
Zvonimir Mršić
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Podravkin je nadzorni odbor potkraj prosinca prošle godine prihvatio plan poslovanja za 2013., koji uključuje otpuštanje 600-700 radnika te u tajnosti donio još jednu odluku – povećao plaće članovima uprave.

Smanjio menadžerima

Iz koprivničke su kompanije jučer potvrdili da je “NO jednoglasnom odlukom izvršio usklađivanje razina primanja predsjednika i članova uprave Podravke u skladu s njihovim organizacijskim nadležnostima”. Na čelo kompanije potkraj veljače prošle godine došao je Zvonimir Mršić, koprivnički gradonačelnik i SDP-ov saborski zastupnik. Jedna od prvih njegovih odluka bilo je smanjenje mjesečnih primanja svih Podravkinih menadžera od 10 do 20 posto, što je prošlo bez većih protivljenja zato što je obznanio da će njegova plaća biti 35.000 kuna, manja nego prethodnikova.

Deset posto

Članice uprave koje je odabrao, Jadranka Ivanković i Olivija Jakupec, dobile su po 32.000 kuna, a članovi uprave koje su namjestili obvezni mirovinski fondovi dobili su više – Miroslav Klepač 38.000 kuna te Jorn Pedersen 41.000 kuna, uz 45.000 eura godišnje za školovanje djece u Londonu.

“Usklađivanje razine primanja” iz Podravkina jučerašnjeg priopćenja odnosi se, kako doznajemo, na sljedeće: Mršić je tražio i dobio deset posto veću plaću od Pedersena (dakle, oko 45.000 kuna mjesečno), a J. Ivanković i O. Jakupec došle su na Klepačevu razinu.

Nedavno povećanje plaća ravnateljima državnih agencija i zavoda sa 12.000 na 15.000 kuna izazvalo je sablazan u javnosti pa je pitanje kako će se prihvatiti povećanje plaće šefu uprave poduzeća u državnom suvlasništvu za čak 10.000 kuna.

>>Prošla još jedna stagnirajuća godina, 2013. će biti ključna

>>Počinje ozbiljno restrukturiranje, iz Podravke odlazi 600 ljudi

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

  • Pantarei:

    Znanje, sposobnost i trud koštaju, i ne vidim razloga da ako netko zna svoj posao, treba biti i dobro plaćen. Dobre menadžere treba platiti!

  • GGxoxo:

    Pa kakva je logika očekivati da netko čini čuda, upravlja milijunima, okreće ih i povećava a da se njegov rad ne cijeni? Treba platiti za takvo upravljanje..

  • Thalia:

    Kako možemo očekivati da naše tvrtke stvaraju dobit, a da istovremeno njihovi direktori i voditelji sektora rade za sitne pare? Zaboga ti ljudi na sebe preuzimaju veliku odgovornost.