Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Kupujmo hrvatsko"

N. Vidošević: U 35 godina nismo otvorili nijednu industrijsku tvrtku

Nadan Vidošević
Pixsell
20.12.2010.
u 13:50

- Ekonomska kriza nije iza nas i sve će više u Hrvatskoj rasti svijest o tome da je izvoz važan i da se ne može živjeti od hohštapleraja, istakao je šef HGK

- Ekonomska kriza nije iza nas i sve će više u Hrvatskoj rasti svijest o tome da je izvoz važan i da se ne može živjeti od hohštapleraja. Zadnja industrija je Petrokemija koju smo otvorili prije 35 godina i po tome smo jedinstven narod u Europi - kazao je predsjednik HGK Nadan Vidošević predstavljajući danas u Zagrebu rezultate akcije "Kupujmo hrvatsko".

Istraživanje provedeno na uzorku od 1000 građana potvrdilo je da akcija ima snažnu potporu građana od kojih 92 posto misli da je potrebno kupovati hrvatske proizvode kako bi se pomoglo hrvatskom gospodarstvu. Za akciju su čuli gotovo svi ispitani građani (95 posto), a njih 73 posto spremni su izdvojiti nešto više novca za hrvatski proizvod jednake kvalitete kao uvozni.

- Uspjeh akcije je spektakularan. Nijedna marketinška kampanja na ovim prostorima nije postigla ni približan uspjeh - kazao je Vidošević.

HGK je još 1997. pokrenula akciju "Kupujmo hrvatsko" sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni i izvorni hrvatski proizvodi. Projektom vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda znakovima "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta" promiču se kvalitetni domaći proizvodi koji su konkurentni na svjetskom tržištu. Znak "Izvorno hrvatsko" do sada je dobilo 112 proizvoda, a znak "Hrvatska kvaliteta" 228 proizvoda.

Vidošević je istakao primjer Njemačke čija se ekonomija temelji na izvozu i visokoj kvaliteti proizvoda te se zbog toga puno bolje oporavlja od drugih zemalja svijeta.

- To treba biti i naš put. Ako ovako nastavimo, za 20-ak godina Hrvatska će biti visoko razvijena. Tek kada budemo imali nekoliko desetaka tisuća, a ne nekoliko stotina takvih proizvoda, bit ćemo bogata zemlja - zaključio je Vidošević.

Komentara 60

OB
-obrisani-
18:36 20.12.2010.

Ovaj narcisoidni muljator je dokaz da smo drustvo u raspadu. Kad su ovakvi tipovi u vrhu jedne zemlje ona nema buducnosti. Nije bitno sto nismo otvorili 35 godina nijednu industriju, bitno je da je Vidosevic otvorio \"svoju industriju\". Ovaj ljigavac mi je gori cak i od Sanadera i Pavelica.

Avatar atrpimir
atrpimir
18:38 20.12.2010.

\"N. Vidošević: U 35 godina nismo otvorili nijednu industrijsku tvrtku\" - ali ste u 20. godina uništili i rasprodali ono što je vrijedilo! BRAVO. a da ne pišemo koliko ste stavili u džep!

OB
-obrisani-
15:22 20.12.2010.

E moj matane, po tvom jebolje opljackati i unistiti cijelu hrvatsku industriju nego umjesto toga uvesti bolji menagement. Uzas. Lopovi svud oko nas! PLJUC!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije