Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STABILNI IZGLEDI

Moody's povećao kreditni rejting MOL-a na Baa3

MOL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
01.04.2017.
u 12:32

"Vrlo smo zadovoljni novim investicijskim rejtingom koji potvrđuje snagu našeg poslovnog modela i financijskog profila"

Agencija Moody's mađarskoj je naftno plinskoj kompaniji MOL povećala kreditni rejting na Baa3 sa stabilnim izgledima.

Kako je priopćio MOL, ovaj rejting uglavnom je odraz jake likvidnosti i financijskog profila, jakih rafinerija i marketinga u regiji jugoistočne Europe, integriranog poslovnog profila koji je grupu pokazao otpornom na cijene nafte u okruženju te integracije u maloprodaji i petrokemiji koji služe kao važan kanal za prodaju naftnih derivata.

- Vrlo smo zadovoljni novim investicijskim rejtingom koji potvrđuje snagu našeg poslovnog modela i financijskog profila. U skladu sa strategijom MOL 2030 nastavit ćemo graditi kompaniju postojećim snagama kroz kombinaciju visoke kvalitete, niske cijene i učinkovitosti. Cilj nam je dovesti industrijsku transformaciju u regiji zadržavajući veliku bilancu i jaku likvidnost - rekao je financijski direktor MOL-a József Simola.

>> Moody's snizio kreditni rejting Agrokora. Iz tvrtke poslali kratku izjavu medijima

>> 'Prodaja 25% HEP-a najbrža je i najčišća varijanta za otkup Ine od MOL-a'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije