Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

MOL Grupa održala Dan ulagača u Londonu i povisila srednjeročne ciljeve

MOL je povećao svoju ciljanu dobit prije poreza, kamata i amortizacije (EBITDA) za oko 10% na 2,2-2,4 mlrd. dolara godišnje između 2019. i 2021.
08. studenoga 2018. u 21:53 0 komentara 133 prikaza
MOL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

MOL je danas održao Dan ulagača kako bi izvijestio o provedbi i izmjenama strateških ciljeva izloženih u strategiji "MOL Grupa 2030" koja je predstavljena prije dvije godine.

MOL Financijski rezultati MOL grupa: Ostvarili smo najbolje tromjesečje u tri godine

MOL je povećao svoju očekivanu godišnju čistu CCS EBITDA za razdoblje od 2019. do 2021. za oko 10 % na 2,2-2,4 mlrd. dolara na temelju više očekivane srednjeročne proizvodnje u Upstreamu te dobrih rezultata u segmentu Usluge kupcima. U sljedećem razdoblju, u 2022.-2023. godini, MOL očekuje da će dodatno povećati godišnju EBITDA na 2,4- 2,6 mlrd. dolara s obzirom na to da će doprinos strateških projekata u Downstreamu, uključujući ulaganja u proizvodnju poliola, već biti vidljiv.

U segmentu Upstreama povećana je srednjeročna očekivana proizvodnja te se sad očekuje da će postojeći portfelj biti u mogućnosti proizvoditi 100-110 tisuća barela ekvivalenta nafte dnevno sve do 2023. kao rezultat programa razvoja na polju Shaikan u iračkoj Kurdistanskoj regiji, produženog razdoblja maksimalne razine proizvodnje u Ujedinjenom Kraljevstvu, te programa optimizacije proizvodnje u Mađarskoj i Pakistanu. MOL-ov cilj je dodati 350 milijuna barela ekvivalenta nafte novih rezervi do 2023.

Sandor Fasimon INA Prihodi od prodaje u prvih su devet mjeseci 2018. porasli na 16,2 milijardi kuna

Downstream će nastaviti povećavati učinkovitost i ostvarivati neto uštede do 2023. godine, pri čemu će prvi krug strateških i transformacijskih projekata vidljivo doprinijeti prihodima do 2022.-2023. Uz to, MOL vidi značajan potencijal rasta vrijednosti od iskorištavanja punih pogodnosti koje proizlaze iz pravila o brodskim gorivima Međunarodne pomorske organizacije. S obzirom na to da će izmjena specifikacije goriva zabraniti upotrebu brodskih goriva s visokim sadržajem sumpora od siječnja 2020. godine, to bi moglo povećati marže rafinerijama na Dunavu i u Bratislavi koje nemaju značajnu proizvodnju loživih ulja.

Polyol Polyol MOL potpisao inženjerske, nabavne i građevinske ugovore ThyssenKruppom

Očekuje se da će Usluge kupcima ostvariti EBITDA od preko 500 mil. dolara do 2023. zadovoljavanjem potražnje za tradicionalnim i alternativnim gorivima u srednjoj i istočnoj Europi, povećanjem EBITDA u segmentu robe široke potrošnje te širenjem u segmentu usluga mobilnosti. MOL namjerava udvostručiti broj lokacija Fresh Cornera na 1.250 do 2021. godine. Uz to će povećati flotu vozila svoje car-sharing tvrtke MOL Limo na 600 vozila u Budimpešti, pri čemu će sva vozila biti na električni pogon te uvesti navedene usluge u dodatna dva-tri grada.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.