Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak?

MOL demantira mađarske medije koji pišu da Hernadi daje ostavku

Zsolt Hernadi
17.09.2010.
u 13:17

Mađarski list Vilaggazdasag objavio je informaciju kako Hernadi, predsjednik uprave MOL-a, većinskog vlasnika Ine, podnosi ostavku.

Mađarski list Vilaggazdasag objavio je informaciju kako Zsolt Hernadi, predsjednik uprave MOL-a, većinskog vlasnika Ine, podnosi ostavku. List se pritom pozvao na više neslužbenih izvora, ali iz mađarskog MOL-a odbacuju navode o Hernadijevoj ostavci.

– MOL je dioničko društvo u kojem jedino glavna skupština društva glasovanjem, definiranim zakonom i statutom, ima pravo odlučivati o izboru, opozivu i naknadama članova uprave (i nadzornog odbora). Zsolt Hernadi je na sjednici glavne skupštine društva 23. travnja 2008. izabran za člana uprave do veljače 2014. Nadalje, na dnevnom redu uprave nema točaka koje bi se odnosile na promjenu na ovoj poziciji, a uprava je ta koja je ovlaštena za odlučivanje o poziciji predsjednika uprave.  Hernádi kao predsjednik uprave i glavni izvršni direktor nastavlja provoditi prihvaćenu strategiju MOL-a – izjavila je Dóra Somlyai, potpredsjednica Grupe MOL i direktorica korporativnih komunikacija. Mađarski mediji pak tvrde kako će Hernadija na mjestu šefa MOL-a zamijeniti Istvan Kocsis, direktor javne prijevozničke tvrtke BKV.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
13:27 17.09.2010.

Što sam ja jučer rekao o ovome? Da je ovo normalna država raskinula bi odmah ugovor sa mol-om i nitko nebi riječi rekao, osim naravno mađara.

OB
-obrisani-
13:49 17.09.2010.

Sve ugovore koji imaju i malo pravne osnove bi trebaloo ponistiti, a oni koji su ih sklapali u zatvore, a naplata iz konfiscirane imovine. Pa nek se zna zasto su im kuce 4 milijuna eura...

VI
vina
14:03 17.09.2010.

Daje ostavku zato što se odmotava klupko malverzacija sa Sanaderom,INU treba vratiti u većinsko državno vlasništvo RH.Još jedan gaf vlade RH i HDZ-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije