Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavobolja za Sony

Mobiteli 5G znatno poskupili Playstation

sony playstation 4,sony ps4 (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
15.02.2020.
u 21:40

Japanska kompanija sprema se za stupnjevitu zamjenu svoje šest godina stare konzole PlayStation 4, a PlayStation 5 trebao bi se u trgovinama pojaviti u blagdanskom razdoblju kada je najavljen i dolazak konzole Xbox Series X

Sony zbog skupih dijelova ima problema kako odrediti cijenu novog PlayStationa kako bi bila konkurentna Microsoftovoj igraćoj konzoli, piše Bloomberg. Kako navode upućeni izvori, proizvođačka cijena nove PlayStation 5 konzole došla je na 450 dolara.

Japanska kompanija sprema se za stupnjevitu zamjenu svoje šest godina stare konzole PlayStation 4, a PlayStation 5 trebao bi se u trgovinama pojaviti u blagdanskom razdoblju kada je najavljen i dolazak konzole Xbox Series X. Sony u pravilu dovršava razvoj novih modela igraćih konzola u veljači, a masovna proizvodnja počinje u proljeće.

Međutim, kada se PS4 pojavio 2013., stajao je 399 dolara, a IHS Markit je procjenjivao da proizvođačka cijena ne prelazi 381 dolar. Međutim, s cijenom proizvodnje od 450 dolara i sličnom maržom, novi PS5 u trgovinama će stajati najmanje 470 dolara. Time će teško pronaći put do kupaca s obzirom na to da trenutno najskuplja verzija Sonyjeve konzole, PS4 Pro, stoji 400 dolara i često se mora nuditi uz popust.

“Kupci će postaviti mjerila svojih očekivanja na temelju PS4 Pro i PS4”, ocjenjuje Damian Thong, analitičar Macquarie Capitala. Bloombergovi izvori ističu kako proizvođačku cijenu najviše “gura” visoka cijena DRAM i NAND memorija za kojima vlada velika potražnja proizvođača pametnih telefona koji se spremaju za proizvodnju 5G telefona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije