Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MMF

MMF: Eurozona mora krenuti u "odlučnu akciju"

mmf
AFP
08.06.2010.
u 09:32

Kreatori politike trebaju poduzeti odlučnu akciju kako bi dovršili projekt monetarne unije, odnosno europske zemlje trebaju poduzeti akciju kako bi "uspostavile fiskalnu održivost" i "potaknule rast".

Međunarodni monetarni fond pozvao je vlade eurozone da poduzmu "odlučnu akciju" kako bi osigurale da dužnička kriza ne omete monetarnu integraciju regije, prenosi Poslovni dnevnik.

Kako je priopćeno iz MMF-a, kreatori politike trebaju poduzeti odlučnu akciju kako bi dovršili projekt monetarne unije, odnosno europske zemlje trebaju poduzeti akciju kako bi "uspostavile fiskalnu održivost" i "potaknule rast". MMF također navodi da kamatne stope Europske središnje banke trebaju "ostati niske", jer će inflacija vjerojatno biti prigušena u iduće dvije godine.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
10:21 08.06.2010.

Točno, prva korisna stvar bi bila MMF-u zabraniti pristup ........

UK
Ugo Kajvez
11:49 08.06.2010.

Ponavljam tuđi post iz jednog drugog članka .. ....................................................................................... \"07.06.2010. u 20:07h Ivica_M je napisao/la: re: Časna seka Seko, nisu Mađari glupi, nego je riječ o vrlo dobro razrađenom modelu. Prvo se u jednoj zemlji kupe svi mediji. Zatim se hajkom na svaku patriotsku osobu ili stranku (npr. Franju Tuđmana) na vlast dovedu plaćenici, poput bivšeg vođe mađarske komunističke omladine, Ferenca Gyurcsanya, koji je od komuniste postao \"socijalist\", a privatno je težak desetke milijuna eura kojim su ga kupili strani bankari. Zatim ta ekipa izdajnika na vlasti \"podigne\" standard zadužujući državu kod stranih banaka (pretežito židovskih) i zaduživanje traje sve dok voda dođe do grla. Sve se odvija uz nadzor i blagoslov MMF-a i Svjetske banke. Onda ljudi shvate da su prevareni, shvate da su ih mediji varali jedno desteljeće i uz tešku muku (jer barem još 30% vjeruje medijima) izaberu kakvu-takvu narodnu vlast, ali već je kasno, država je zadužena toliko da se dug na jedvite jade može otplatiti ili država bankrotira, kao Grčka ili Argentina. Ako vidite neku sličnost sa razvojem situacije u Hrvatskoj, znajte da sličnost nije slučajna. Većinu medija su kupile strane medijske kuće, najgori je britansko-židovski EPH, koji drži Jutarnji, Slobodnu, Globus, Radio 101 i desetke drugih tiskovina. U stopu ga prate Sorošev Index, Lauderova NovaTV (Ronald Lauder predsjednik Svjetskog židovskog kongresa i vlasnik većine TV postaja u srednjoj i istočnoj Europi), RTL porodice Mohn itd. \"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije