Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Ministarstvo uprave i AKD potpisali ugovor za razvoj i uspostavu platforme s elektroničkim uslugama

Uspostavom ovakvog sustava osigurat će se brža digitalizacija usluga koje tijela javne uprave pružaju građanima i poslovnim subjektima
02. prosinca 2019. u 10:55 211 prikaza
Ministarstvo uprave i AKD potpisali ugovor za razvoj i uspostavu platforme s elektroničkim uslugama

Ministarstvo uprave Republike Hrvatske i AKD d.o.o. potpisali su u petak, 29. studenoga, ugovor za razvoj i uspostavu platforme s elektroničkim uslugama za e/m-Potpis i e/m-Pečat. 

Glavni cilj projekta je omogućiti građanima, tijelima javne vlasti i gospodarskim subjektima digitalno potpisivanje i pečatiranje različitih zahtjeva, akata i drugih dokumenata koji se koriste u poslovanju s državom. Elektroničke usluge za e/m-Potpis i e/m-Pečat građani i poslovni subjekti koristit će putem Interneta, uz mogućnost potpisivanja i pečatiranja dokumenata korištenjem i mobilnih platformi (pametnih telefona i/ili tableta).

Uspostavom ovakvog sustava osigurat će se platforma za bržu digitalizaciju usluga koje tijela javne uprave pružaju građanima i poslovnim subjektima. Osim značajnih materijalnih ušteda, cilj je podići efikasnost rada tijela javne uprave, kao i osigurati jednostavniji i brži pristup javnim uslugama za građane.

Preminuo Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka
golema tuga
Akiju su ovog tjedna u jednoj zagrebačkoj klinici ugrađena četiri stenta, svi su vjerovali da će biti dobro
Tehnički pregled vozila
SAVJETI PROFESIONALACA
Jednostavni dnevni pregled automobila može vas spasiti velikih kazni u prometu