Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjiv natječaj

Miloševićevoj tvrtki izravnom pogodbom posao od milijun kuna

\'04.10.2006., Zagreb - Domagoj Ivan Milosevic, glavni izvrsni direktor Pastor Grupe.  Photo: Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Dalibor Urukalović/PIXSELL
04.11.2011.
u 08:00

Sukob interesa: Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević suvlasnik je Vatroprometa

Državna uprava za zaštitu i spašavanje ugovorila je s tvrtkom Vatropromet, koja je u suvlasništvu Pastor grupe potpredsjednika hrvatske Vlade Domagoja Miloševića, izravnom pogodbom nabavu kombinezona za šumske požare u vrijednosti od 975.500 kuna.

Prijava MUP-u

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLS) sklapanje tog posla između DUSZ-a i Vatroprometa prijavio je resornom Ministarstvu unutarnjih poslova zbog sumnje u namještanje natječaja za Miloševićevu tvrtku.

Sumnju na taj posao baca i podatak da je prvotno bio raspisan javni natječaj za nabavu kombinezona za šumske požare na koji su se bile javile dvije zajednice ponuđača – Vatropromet i Odjeća te Tehprojekt i Trgoleptir.

No taj je natječaj u kolovozu poništen, kako navode u SLDS-u, uz objašnjenje da nema novca za kupnju kombinezona.

No, krajem rujna DUSZ sklapa posao s Vatroprometom, i to izravnom pogodbom nakon provedenog postupka s prethodnom objavom namjere sklapanja tog posla.

– Sumnjamo da je prekršeno puno stavaka i članaka zakona ugovaranjem ovog posla. Zar nije malo čudno da ravnatelj DUSZ-a, član HDZ-a, daje posao od milijun kuna tvrtki potpredsjednika Vlade, također članu HDZ-a, u predizborno vrijeme – kaže Mladen Magdić, predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca SDLSN-a. Dodaje da na službenim stranicama Pastor grupe piše da je ona vlasnica 60 posto Vatroprometa te da ništa ne znači Miloševićev potez kad je on prenio svoja upravljačka prava u Pastor grupi na odvjetnički ured jer će, upozorava Magdić, Milošević nakon odlaska iz Vlade opet preuzeti na sebe ta upravljačka prava.

U Pastoru sve negiraju

– Potpredsjednik Vlade i njegove tvrtke ne mogu nikad ni u kojem slučaju sklapati poslove s državom – rezolutan je Magdić. Podsjeća i da je Milošević pokušao preko zakona osigurati svom Pastoru i monopol na određivanje servisera vatrogasnih aparata, što je poslije sud poništio.

U Pastor grupi pak kažu da su oni manjinski vlasnik Vatroprometa s udjelom od 25 posto. Predsjednik uprave te grupe Danijel Štern navodi da nije svakodnevno upućen u poslovanje Vatroprometa, no da se raspitao o spornom natječaju nakon što je do njega došla ta priča.

Štern tvrdi da je prvi natječaj bio poništen jer je samo jedna ponuda bila ispod predviđenog budžeta za tu nabavu te da je na kraju posao sklopljen s tvrtkom koja je jedina dala valjanu ponudu, a to je Vatropromet. Štern navodi da je sve bilo transparentno u ugovaranju posla između Vatroprometa i DUSZ-a.

Iz DUSZ-a nisu ništa odgovorili na naše pitanje vezano uza sporni natječaj.

Komentara 54

OB
-obrisani-
08:24 04.11.2011.

Predsjednik vlade pogoduje,namještanjem poslova vlastitoj tvrtki iz državnih fondova,? Sve ljepše od ljepšeg

PU
pusrane
08:19 04.11.2011.

još malo pa će i on prdnut u feral.........

OB
-obrisani-
08:42 04.11.2011.

prisjest će tom......mulcu....i Biserka...i...Zločinačka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije