Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mercator strahuje od Agrokorovih ambicija

todoric
Patrik Macek
01.03.2010.
u 09:42

Mercatorov Nadzorni odbor prihvatio je revidirani godišnji izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju grupe i društva Mercator, a svojim je dioničarima i javnosti predočio samo sažetak toga dokumenta. Agrokoru i ostalim potencijalnim kupcima onemogućen je pristup detaljnim podacima o Mercatorovu poslovanju.

Mercatorov Nadzorni odbor prihvatio je revidirani godišnji izvještaj o prošlogodišnjem poslovanju grupe i društva Mercator, a svojim je dioničarima i javnosti predočio samo sažetak toga dokumenta.

Ljubljanski list Dnevnik piše da su čelni ljudi Mercatora tako već povukli prvi obrambeni potez povezan s Agrokorovom ponudom za kupnju 21-postotnog paketa dionica u vlasništvu šest banaka. Tvrde također kako je objavljivanje sažetka u suprotnosti s kalendarom objavljivanja financijskih rezultata, s obzirom na to da će zainteresirani kupci do tog vremena već morati poslati obvezujuće ponude za kupnju 21 posto dionica.

Neobjavljivanjem cjelovitog godišnjeg izvještaja Agrokoru, ali i ostalim kandidatima za kupnju dionica, zapravo je onemogućen pristup detaljnijim podacima o Mercatorovu poslovanju u posljednjem tromjesečju prošle godine. Agrokoru bi to moglo stvoriti teškoće u dogovaranju s bankama i pristupu izvorima financiranja eventualnog preuzimanja Mercatora koji je, prema vrijednosti dionice na ljubljanskoj burzi, u petak bio vrijedan najmanje 600 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:42 01.03.2010.

zna todorić kako se do informacija dolazi, ne brinite, kako bi inače postao ovo što jest?

ST
stefj
11:01 01.03.2010.

Evo, političari bi mogli učiti od Slovenaca kako se Europski ponaša, od države do poduzeća. A ne samo klimati glavama i plaziti pred strancima...

UK
Ugo Kajvez
11:11 01.03.2010.

Croatia-based company Agrokor has bought land in Strumica, where it plans to build a distribution centre for storing and transporting of vegetables and other agricultural products. The Macedonian government provided legal and economic preconditions and gave full support to thiss project, while the Town of Strumica built the entire municipal infrastructure. The centre will spread on 11,000 square metres of enclosed space and will have the most modern measuring instruments, cooling chambers, calibrators as well as transportation systems for acceptance and distribution of 30,000 to 50,000 tonnes of vegetables a year.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije