Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Marin Poljak je novi predsjednik Uprave Leda

Riječ je o menadžeru s gotovo dvadeset godina upravljačkog iskustva u multinacionalnim kompanijama iz FMCG sektora
05. rujna 2018. u 13:26 3 komentara 700 prikaza
Foto: Agrokor

Novi predsjednik Uprave Leda je Marin Poljak, a dosadašnji je predsjednik Uprave Dario Vrabec dao ostavku i napušta kompaniju, izvijestili su u srijedu iz Agrokora.

Ivica Todorić ministar pravosuđa Ako dođe do izručenja Todorić će za 10-20 dana biti u zatvoru

Dario Vrabec obavijestio je Nadzorni odbor (NO) Leda kako na svoj zahtjev daje ostavku na mjesto predsjednika Uprave i napušta kompaniju, kaže se u priopćenju. Po primitku obavijesti održana je sjednica NO Leda, na kojoj su njegovi članovi primili na znanje ostavku dosadašnjeg predsjednika Uprave i imenovali Marina Poljaka za novog predsjednika Uprave Leda d.d.

Riječ je o menadžeru s gotovo dvadeset godina upravljačkog iskustva u multinacionalnim kompanijama iz FMCG sektora.

Poljak dolazi iz tvrtke Philip Morris International s pozicije direktora transformacije za ključna europska tržišta, a prethodno je bio na poziciji direktora marketinga i komercijalne strategije Philip Moris International Alpe Adria.

Andrej Plenković Narušena stabilnost HDZ u lovu na nove zastupnike

Od 2013. do 2016.  Poljak je radio kao komercijalni direktor i član Uprave Philip Morrisa Zagreb, čemu je prethodila pozicija marketinškog menadžera EEMA regije.

Prije Philip Morrisa bio je zaposlen u British American Tobacco, gdje je bio rukovoditelj marketinga za tržišta Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a nakon toga i brand menadžer za premium brendove u Ukrajini i Moldaviji te grupni brand i HoReCa menadžer u Turskoj.

Završio je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te cijeli niz dodatnih internacionalnih profesionalnih usavršavanja.

USKOK podnesene prijave Što je kolegij Uskoka odlučio oko afere Hotmail?

Izvanredna uprava zahvaljuje se Vrabecu na njegovom dugogodišnjem doprinosu uspješnom poslovanju Leda te očuvanju proizvodnje u izuzetno teškim uvjetima koji su prethodili otvaranju postupka izvanredne uprave u Agrokoru kao i tijekom samog postupka, kaže se u priopćenju.

>> Pogledajte i video - Koliko vrijede vozačke dozvole

[video: 26037 / Pogledajte video o tome koliko vrijede vozačke dozvole i kada ih trebate zamijeniti:]
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • sjs:

    Nisu mu neke reference. Jedno je prodavati duhan, a drugo sladoled i smrznutu hranu. Azimov će ga maknuti brzo.

  • Deleted user:

    Kod azimova ...da da

  • Deleted user:

    Po upute ce ici u rusko veleposlanstvo kod onog veleposlanika sa vojnom odorom koji ima vise odlikovanja nego deset narodnih heroja od boske buhe do rade bulata...