Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže izmjene

Mali dioničari IGH protiv Radićeva prijedloga dokapitalizacije

'04. 09. 2008., Zagreb - Jure Radic, predsjednik Uprave IGH-a. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
'Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/P'
17.04.2012.
u 12:00

Stanovi Zagreb traže da se kompanija Jure Radića dokapitalizira vlastitim novcem iz zadržane dobiti. Radić kaže: Vidjet ćemo...

Tvrtka Stanovi Jadran, mali dioničar Instituta IGH, s tri će se protuprijedloga na Glavnoj skupštini usprotiviti dokapitalizaciji građevinske kompanije, piše Poslovni dnevnik.

U dokumentima objavljenima na Zagrebačkoj burzi Stanovi Jadran traže da se kompanija Jure Radića dokapitalizira vlastitim novcem iz zadržane dobiti. Žele da, ako se već ide u izdavanje novih dionica, Institut IGH objavi Prospekt kojim se objavljuje javna ponuda za upis novih dionica, i traže izmjene Statuta Instituta IGH u dijelu uvjetnog povećanja temeljnog kapitala koji smatraju opasnim.

Denis Štambuk, direktor Stanova Jadran smatra da se Institut IGH može dokapitalizirati sa 190,3 milijuna kuna iz zadržane dobiti, dok se ostatak od 96,7 milijuna može rasporediti u kapitalne rezerve.

Upozoravaju kako se djelomičnim isključenjem prava postojećih dioničara, budući da u povećanju kapitala mogu sudjelovati samo oni koji kupe minimalno 50.000 eura vrijednih dionica, smanjuje knjigovodstvena vrijednost za sve one dioničare koji ne mogu sudjelovati. Ističu kako je predložena vrijednost dionica od 760 kuna preniska jer je uoči objave poziva na skupštinu dioničara cijena na burzi bila iznad 900 kuna.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije