Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovorili ključne funkcije

Maksim Poletajev, bankar iz Sberbanka, bit će šef odbora direktora Fortenova grupe

Maksim Poletajev
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
15.03.2019.
u 14:21

Sberbankovi Poletajev i Volk tijekom posljednje dvije godine dobro su upoznali poslovanje koncerna, njegove dobavljače i vlasnike i šefove većih hrvatskih tvrtki

Sberbankov Maksim Poletajev bit će šef odbora direktora Fortenova grupe, odlučili su vlasnici koncerna na sastanku u Londonu. Neslužbena je to informacija koja bi trebala biti potvrđena krajem ožujka, kada će se nove funkcije zabilježiti u Sudskom registru trgovačkih društava. Naime, prvog dana travnja s radom počinje Fortenova grupa koju će voditi odbor direktora koji ima devet članova i izvršni odbor direktora koji ima tri člana. Već su prije iz koncerna poručili da u izvršno tijelo ulaze Daniel Boehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletajev, Jullian Michael Simmons, Sergej Volk i Fabris Peruško.

Maksim Poletajev, donedavni drugi čovjek Sberbanka, bit će na čelu tog tijela koje će donositi sve strateške odluke o kompanijama. To tijelo odlučuje o prodaji ili akviziciji dijela poslovanja, imenovanjima te većim ugovorima. Uz Poletajeva kao predstavnik najvećeg dioničara Sberbanka koji ima 39,2 posto udjela u novoj vlasničkoj strukturi ulazi i Sergej Volk, koji je kao član privremenog vjerovničkog vijeća prisutan u Agrokoru od samog početka procesa izvanredne uprave. Oba bankara dobro su upoznata s prilikama u Agrokoru, tijekom posljednje dvije godine dobro su upoznali i naše dobavljače i vlasnike većih hrvatskih tvrtki.

Poletajev je u intervjuu Večernjem listu najavio da će u koncern, koji će ubuduće poslovati pod imenom Fortenova, dovesti jaka menadžerska imena. Za sada su svi direktori operativnih kompanija zadržali svoje pozicije i u zrcalnim tvrtkama, a jaka imena ulaze u odbor direktora. Miodrag Borojević svakako je jedno od njih. Trenutačno vodi O’KEY Grupu, jedan od vodećih lanaca maloprodaje u Rusiji, ali ima bogatu karijeru u sektoru. Vodio je REWE Italija koji je u svom mandatu spasio, a u Kauflandu je vodio poslovanje u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Češkoj.

Foley ima dugogodišnje iskustvo u velikim maloprodajnom lancima pa je u karijeri i vodio veliki lanac Aldi, a sada je u upravi Magnita, ruskog lanca u kojem je VTB banka, koja ima oko sedam posto Fortenove, kupila i prodala udjel od veljače do svibnja 2018. godine. U odbor direktora ulazi i jedan predstavnik radnika čije ime još nije poznato. Izvršni odbor direktora koji će operativno voditi koncern imat će tri člana, Peruška, Irenu Webber i člana zaduženog za financije čije ime za sada nije poznato. 


>>Zagreb: Novi Agrokor od 1. travnja počinje poslovati pod imenom Fortenova grupa

Komentara 2

MO
moškov
14:41 15.03.2019.

Evo pocet ce raspodjela plijena nekadasnjeg koncerna agrokor.. perusanje je pocelo......

IP
info_punkt
15:23 15.03.2019.

bankari su gnjide, nevezano za temu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije