Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Agrokor - stvarno stanje

Agrokor počeo godinu sa zarađenih 34 milijuna kuna

Najveće prihode, očekivano generirao je Konzum koji je donio 625 milijuna kuna, a pozitivno je da Konzum suprotno planovima posluje u blagom plusu iako se očekivao minus u ovom dijelu godine
12. ožujka 2019. u 22:45 4 komentara 445 prikaza
Agrokor
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Agrokor je u siječnju, odnosno njegovih 16 najvećih tvrtki, ostvario 1,5 milijardu kuna prihoda na temelju kojih su realizirali 34 milijuna kuna operativne dobiti. Prihodi su veći od plana izvanredne uprave za 62 milijuna kuna.

Fabris Peruško Najveći hrvatski koncern Novi Agrokor vodit će upravni odbor s devet članova od kojih su tri nezavisna

Najveće prihode, očekivano generirao je Konzum koji je donio 625 milijuna kuna, a pozitivno je da Konzum suprotno planovima posluje u blagom plusu iako se očekivao minus u ovom dijelu godine. Uslijed fokusiranog upravljanja, operativni su troškovi ostali ispod planiranih razina u siječnju, pojasnila je izvanredna uprava u izvještaju. Poslovna grupa prehrana u kojoj su Ledo, Jamnica, Sarajevski Kiseljak i slične tvrtke donijela je oko 443 milijuna kuna prihoda.

Teško je procjenjivati performans kompanija na temelju jednog mjeseca i to izvan turističke sezone, ali i sama izvanredna uprava priznaje da su u odnosu na planove prodajne razine podbacile. Ne mora biti riječ o dugoročnom problemu, ali valja obratiti pažnju na gubitak tržišta u nekim segmentima. Ozbiljan popravak poslovanja imala je grupa poljoprivreda u kojoj ključnu ulogu igra Belje. Imaju 34 posto veće prihode od plana i dvostruko veću zaradu nego se od njih očekivalo. U siječnju je savjetnicima Agrokor isplatio 32 milijuna kuna za usluge, a ukupno je izvanredna uprava potrošila oko 42 milijuna kuna. Ukupno sa svim troškovima savjetnici su Agrokor od početka sanacije do kraja siječnja stajali 796 milijuna kuna, a izvanredna uprava ukupno je potrošila 1,3 6 milijardi kuna.

>> Pogledajte video: Novi Agrokor od 1. travnja počinje poslovati pod imenom Fortenova grupa

Lea Krivošić
zaljubljenica u fotografiju
Otišla je naša reporterka Lea, autorica jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata
Junior Adventures
Sigurnost na internetu
Znate li kako vaša djeca koriste internet?
  • Hrvatinic:

    agrokor je plenkovicev i dalickin propali projekt ...i grupe borg ...

  • genex:

    da ima godišnje čistih 100 mil.eura dobiti, agrokoru bi trebalo 70 godina da otplate dugove koje su napravili.obzirom da su vjerovnici dosta toga otpisali,da dobiju ovo što se nadaju, trebati će jedno 30-40 godina. pushing rođo, i to teški..

  • dr dragon:

    Svaka čast državi evo riješili sve dugove, još zaradili i pojedinci imenovani na upravljačke položaje se usput obogatili!? Ima se može se