Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvornica u Düsseldorfu

Lush seli radnike u Njemačku nakon izlaska Velike Britanije iz EU

Lush
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL
1/4
01.09.2016.
u 12:30

Iz Lusha su poručili da imaju sreće što imaju novu tvornicu u Njemačkoj na koju će se moći osloniti i poručili da će nastojati zaštititi proizvodnju, prodaju i multinacionalnu radnu snagu fokusom na kontinentalnu Europu

Britanski proizvođač kozmetike i trgovac Lush odlučio je preseliti europske zaposlenike iz Velike Britanije u Njemačku i povećao je proizvodnju u njemačkoj tvornici nakon britanske referendumske odluke o izlasku iz Europske unije.

Iz Lusha su u srijedu priopćili da su zbog nesigurnosti uzrokovane lipanjskim referendumom odlučili ubrzati planove o povećanju proizvodnje za europsko tržište u tvornici u Duesseldorfu.

"Iako je naš plan oduvijek bio da proizvode namijenjene europskom tržištu proizvodimo u Europi (uz našu hrvatsku tvornicu) - zbog referendumske odluke o izlasku Velike Britanije iz EU znatno smo ubrzali njegovu realizaciju", objavila je tvrtka u priopćenju poslanom e-mailom.

"Mnogi naši radnici još nisu sigurni što će za njih značiti dogovor o Brexitu i još uvijek tjeskobno čekaju da im se to kaže", dodali su iz Lusha. Većina velikih tvrtki ne želi poduzimati konkretne mjere dok ne saznaju kako će i kada Britanija napustiti Europsku uniju. 

Iz Lusha su pak nakon lipanjskog referenduma poručili da imaju sreće što imaju novu tvornicu u Njemačkoj na koju će se moći osloniti i poručili da će nastojati zaštititi proizvodnju, prodaju i multinacionalnu radnu snagu fokusom na kontinentalnu Europu.

U srijedu su izvijestili da se devet njihovih radnika već preselilo iz Britanije u Duesseldorf a još devet njih odlazi u četvrtak. Ostali su također spremni otići, dodaju iz britanske kompanije.

U tvornici u britanskom Pooleu Lush zapošljava oko 1.400 radnika iz 38 država svijeta. Lushova tvornica u Duesseldorfu ima pak 252 stalno zaposlena radnika a ovog su mjeseca - osim Njemačke - počeli opskrbljivati i Francusku, Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku.

Nestabilna funta i oštar pad povjerenja potrošača nakon referenduma naštetili su mnogim trgovcima. Istraživanje koje je u srijedu objavila tvrtka za istraživanje tržišta GfK pokazalo je da se raspoloženje potrošača donekle oporavilo u kolovozu, ali da je i dalje na vrlo niskoj razini.

>> Lush prodaje kreme za tijelo čiji prihod ide produkciji Restart

Komentara 3

Avatar maxist
maxist
15:39 01.09.2016.

Još prostaje vratiti proizvodnju iz Kine, Indije, Pakistana ili Indonezije......Polako će doći iz dupeta u glavu.....

AA
aabbcc
10:07 05.09.2016.

Nisu trebali ni seliti tvornice ali doci ce kraj i onim domoljubima, profiterima u Kini.

Avatar nekakav
nekakav
13:00 12.09.2016.

slabija funta je raj za proizvodnju na otoku. pitajte nijemce zašto povećavaju proizvodnju dijelova za claas u rusiji. bezveze mučite ljude nevažnim stvarima. nije engleska tolko dugo ostala među najmoćnijima ,da bi propala jedne jeseni. 9 radnika je otišlo, još još se 9 sprema... strašno! a ovi koji maštaju o vraćanju proizvodnje iz kine neka vele za koje novce će oni sklapati ajfone. ne valjda za 100 dolara mjesečno ko kinezi! proizvodnja se u kinu selila, i to dio, samo radi boljih mogućnosti poslovanja u kini, kineskih propisa. ne zaboravite da kinez de dopušta strancima da imaju kod njih firme u 100% vlasništu stranaca, kinez je tu sa barem 50%. stare mandarinske trgovce nije nitko nikad prevario, možda nakratko na njima zaradio, al oni su na kraju jedini na dobitku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije