Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vjetrovi u segmentu brze hrane

Lokalne namirnice i dobavljači na cijeni i u McDonald’su

Restorani McDonaldsa u Aziji
Foto: Reuters
1/5
06.06.2016.
u 06:30

Domaći bi se dobavljači trebali ohrabriti i nuditi nam još jaču suradnju poštujući naše standarde, kažu u McDonald’su Hrvatska

Sve jači naglasak na lokalne namirnice i lokalne dobavljače, veća transparentnost prema potrošačima o podrijetlu, sljedivosti namirnica, nutritivnim vrijednostima i alergenima, uvrštenje i salata i jogurta na menije... samo su neki od novih vjetrova koji pušu i u McDonald’su, koji ove godine obilježava 20 godina u Hrvatskoj.

Uz povrće Fragarije, mliječne proizvode Dukata, jaja Perfe, Janu i Jamnicu Agrokora, odnedavno se nude i Kraševe slastice u poznatim McDonald’sovim brendovima sladoleda.

– Htjeli bismo imati još više lokalnih dobavljača jer smo i mi, na kraju krajeva, lokalna tvrtka koja generira lokalnu ekonomiju. I kupci traže lokalno, no bitna je i kvaliteta, od koje ne odstupamo – kažu u McDonald’su, ističući kako bi voljeli kad bi se domaći dobavljači malo više ohrabrili i predložili im suradnju. Franšiza u portfelju Globalne hrane, samo lani je u RH otvorila još četiri restorana, zaposlila više od 300 ljudi, poslužila više od 15,5 mil. gostiju te ostvarila prodaju od 314 mil. kuna neto.

Burger King i KFC im jesu konkurencija, ali su njihova velika prednost dugogodišnja prisutnost na hrvatskom tržištu, razrađena strategija i uspješan poslovni model. U Brazilu, Čileu i Argentini McD je sklopio partnerstvo s lokalnim organizacijama koje korišteno ulje pretvaraju u biodizel, dok u SAD-u razvijaju projekte zelenih restorana ili pak restorana-stanica za punjenje električnih automobila. U Hrvatskoj, kažu, nemaju takvih pilot-projekata, ali rade na zelenom pristupu. Sav otpad odvajaju i klasificiraju sukladno materijalu od kojega je izrađen, dok je kod pakiranja u kojima poslužuju proizvode, količina materijala koji se mogu reciklirati smanjena za više od 85%.

>>Sa svoje 92 godine, ona je najstarija zaposlenica McDonald'sa u svijetu

Komentara 1

PP
pp
16:57 08.06.2016.

Probao sam prije par mjeseci Croburger u Mac-u. I ugodno me iznenadio. Ukusno. Pravi miks domaćeg. Baš sam se ugodno iznenadio. Osim kad sam vidio račun. Mislim da je meni bio 45 kuna. A za usporedbu Big Mac meni ili kako se zove je 30ak kuna. Pa sam rekao fala lepa. Za te novce preko puta ceste je Batak i fina pljeskavica. Treba razmišljat o tome. Kupac je uvijek u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije