Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra sjednica Nadzornog odbora

Ljubo Jurčić postaje šef NO-a, vjerojatne smjene zbog Spicea

ljubo jurčić
Arhiva VL
17.11.2009.
u 19:00

Utakmicu uoči sjednice NO-a, prema našim informacijama, igraju šef HSS-a Josip Friščić i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec (HDZ), i dalje utjecajan na neke članove NO-a.

Utakmica još traje – odgovorio nam je danas sugovornik iz Podravkina Nadzornog odbora na pitanje što će se dogoditi na današnjoj sjednici, sazvanoj za 13 sati u Koprivnici.

Otpremnine smijenjenima
Jedina manje-više sigurna stvar jest imenovanje Ljube Jurčića za predsjednika NO-a, a sve ostalo još je bilo otvoreno manje od 24 sata uoči početka sjednice. Doznaje se da će na dnevnom redu osim Jurčićeva imenovanja biti još dvije važne točke – rasprava o opozivu Zdravka Šestaka, Saše Romca i Josipa Pavlovića, pritvorenika iz Remetinca, s pozicija u Podravkinoj upravi te izvješće o stanju kompanije i šteti koja je nastala financijsko-dioničarskim malverzacijama.

Što se prvog tiče, trojka iz Remetinca vjerojatno će biti smijenjena, ako ne i otpuštena.

– NO mora samo pronaći najbolji formalni modus njihova razrješenja kako takva odluka ne bi prouzročila nove financijske štete, odnosno da se ne bi prekršili njihovi ugovori u kojima je regulirano i pravo na otpremnine – kazao je naš sugovornik.

Što se drugog tiče, Podravkina uprava, kako se doznaje, ipak u protekla dva tjedna nije uspjela snimiti sve financijske dubioze nastale u realiziranju projekta Spice. Taj će posao potrajati još koji tjedan, vjerojatno sve do očekivane izvanredne dioničarske skupštine u siječnju iduće godine.

Istječe pritvor
Utakmicu uoči sjednice NO-a, prema našim informacijama, igraju šef HSS-a Josip Friščić i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec (HDZ), i dalje utjecajan na neke članove NO-a.

Dok Friščić želi da njegov kadar Miroslav Vitković i formalno preuzme poziciju šefa uprave, Polančec to po svaku cijenu želi izbjeći. Njegova kombinatorika navodno se oslanja na činjenicu da njemu bliskoj trojci iz Remetinca u nedjelju istječe jednomjesečni istražni zatvor, pa bi mogli na slobodu – i natrag u svoje fotelje. Treća pak strana – institucionalni investitori predvođeni članom NO-a Dubravkom Štimcem – svoje najjače adute čuvaju za današnju sjednicu.

Ključne riječi

Komentara 5

PO
podravec
19:36 17.11.2009.

Ispravljam 2003-će

SU
susadusk
19:10 17.11.2009.

Kad ce se konacno politicarima zabraniti dodatana primanja kroz nadzorne odbore. Oni nisu privrednici. A kolegi Jurcicu bih savjetovao da ponovo otvori valstitu firmu pa neka kao vrsni ekonomista napravi posao, organizira izvoz i proizvodnj za izvoz, i ne prodaje pamflete kroz SDP. Neka se sjeti kad je to probao i kako je prosao. Pozdrav op kolege sa studija

PO
podravec
19:34 17.11.2009.

Sad će Jurčić prodati Podravku kao što je prodao INU 1993-će Mađarima. Ispod cijene!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije