Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ericsson N. Tesla

Ljetni kamp 
ENT iznjedrio 
šest patenata

Vedran Mornar,Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.09.2014.
u 00:05

Obilježen završetak rada ovogodišnjeg međunarodnog projekta koji je pokrenut još 2001. godine

Predstavljanjem inovativnih projekata i obilaskom Tehnološkog puta Ericsson Nikole Tesle jučer je obilježen završetak rada međunarodnog Ljetnog kampa ENT.

Projekt je pokrenut još 2001. u partnerstvu s FER-om. Kako je predsjednica uprave ENT Gordana Kovačević podsjetila, ideja je bila da se obrazovanje približi tržištu i poboljša konkurentnost ICT industrije. Oko 60 posto studenata u ovaj kamp dolazi s FER-a. Projekt stalno raste i danas obuhvaća desetak visokih škola i fakulteta. Ukupno je kroz Ljetni kamp prošlo oko 600 studenata iz Hrvatske i inozemstva, ove godine najviše – čak 82 studenta, a više od polovice dobilo je posao u ENT-u.

U stvarnom industrijskom okruženju i na realnim problemima polaznici "mozgaju" kreativna rješenja, uz stručni nadzor mentora. Dosad je tako nastalo šest zajedničkih patenata i 12 prototipova koji su utjecali na proizvode kompanije. Ove je godine sa studentima radilo 50 mentora, uglavnom ENT-ovih, te stručnjaka iz Ericssona u Švedskoj, Mađarskoj, Kanadi i Kini. Održavanje kampa četrnaestu godinu zaredom primjer je kako suradnja znanosti i gospodarstva može biti pouzdan temelj razvoja i napretka, poruka je kompanije. Ministar Vedran Mornar(na slici) zaključio je da bi ovakve inicijative trebale postati pravilo.

>> Ericsson NT bilježi pad prihoda i dobiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije