Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do kraja 2012.

Libija će povratiti proizvodnju nafte na prijeratnu razinu do kraja 2012.

naftovod
Goran Kovačić/Pixsell
14.11.2011.
u 11:56

S trenutačnim rastom outputa od 600.000 barela po danu, predviđa se da će do kraja godine output rasti minimalno za dodatnih 200.000 barela dnevno

Očekuje se da će se do kraja 2012. godine libijska naftna industrija u potpunosti oporaviti te da će se ukupni output vratiti na prijeratnu razinu, piše BBC News.

S trenutačnim rastom outputa od 600.000 barela po danu, predviđa se da će do kraja godine output rasti minimalno dodatnih 200.000 barela dnevno, smatra Nerouin Berouin, predsjednik nacionalne naftne korporacije u državnom vlasništvu. Berouin je istaknuo da je od ukupno 600.000 čak 460.000 barela dnevno otpalo na izvoz dok je ostatak namirio zahtjeve domaćeg tržišta. Na ekonomskom forumu izvoznika nafte u Kataru Berouin je dodao i da će infrastrukturni popravci u naftnom sektoru stajati  stotine milijuna dolara.

Na prošlotjednom sastanku Međunarodne agencije za energiju u Parizu pohvaljen je oporavak naftne industrije u Libiji čiji je napredak brži i efikasniji negoli su stručnjaci predviđali. Procjenjuje se da je čak 10 posto ukupne infrastrukture u zemljama članicama OPEC-a uništeno ili oštećeno za vrijeme osmomjesečnih pobuna.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:18 14.11.2011.

Združeni bivši kolonijalisti i \"pobunjenici\" na početku \"narodnog ustanka\" su vojno osigurali izvorišta, terminale, ukrcajne luke, prijevoznu infrastrukturu (naftovode, crpne stanice, ...). Specijalne postrojbe su \"čuvale\" sva ta postrojenja. To jasno, sasvim jasno, govori o karakteru \"narodne pobune\" u Libiji.

OB
-obrisani-
13:25 14.11.2011.

Moji Rothschild ( francuski i engleski) već su prije invazije napravili plan razvoja libijske naftne industrije.Uskoro slijedi privatizacija i dolazak MMF-a koji će pomoći srediti stanje libijskog gospodarstva .

UK
Ugo Kajvez
20:37 14.11.2011.

Hahahahaha ............. ako im zeleni otpor dozvoli, nije rat još gotov kako si EU želi misliti .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije