Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTORSKA PRAVA

Lego dobio prvi spor protiv plagijatora iz Kine

Lego
Foto: Promo
08.12.2017.
u 08:20

Kineski sud presudio je u korist danskog proizvođača igračaka, te ustvrdio da kineske tvrtke kopiraju njihove kockice

Lego, najveći europski proizvođač igračaka dobio je prvu presudu protiv dviju kineskih tvrtki koje su kaže presudio je kineski sud plagirale Lego kockice, prenosi Bloomberg. Naime, kineske tvrtke proizvodile su i prodavale igračke gotovo identične ponudi LEGO Friendsa pod markom Bela.

Sud u pokrajini Šandong zaključio je da “neki proizvodi Bela predstavljaju povredu autorskih prava Lego grupe i proizvodnja i prodaja tih proizvoda predstavljaju povredu tržišnog natjecanja odnosno poštene tržišne”, ustvrdio je Lego u priopćenju. To je prva sudska pobjeda u korist Lega, danske kompanije koja poznata po agresivnom štićenju autorskih prava, u predmetu kršenja autorskih prava u Kini.


Prethodno je, u rujnu, sud u Pekingu presudio da su Legov logotip i ime na kineskom “poznati” zaštitni znakovi, što je kompaniji omogućilo da pred sudovima uspješnije traži zaštitu za svoje robne žigove. 
Peter Thorslund Kjaer, šef pravnog odjela Lega, kazao je, da su te presude veliki korak naprijed te da se Kina namjerava fokusirati na zaštitu intelektualnog vlasništva, što je svakako dobrodošlo za sve kompanije koje posluju u Kini.

Lego
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije