Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvoz sve veći

Kraševi slatkiši na tržištu Koreje i Japana

Damir Bulić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
14.10.2014.
u 00:04

Korejcima izvoze Kiki i gumene bombone, a Japancima napolitanke, s kojima je Kraš lider u Arabiji

Kraš je u listopadu započeo izvoz slatkiša – Kiki i gumenih bombona u Koreju, a u Japan će već druga pošiljka Kraševih napolitanki. Sve to rezultat je dugoročnih pregovora s korejskim i japanskim poduzetnicima nakon uspješnih kontakata na svjetskim sajmovima, priopćili su iz te kompanije.

– Danas blizu 50% prihoda ostvarujemo na inozemnim tržištima regije, EU i prekomorja. Upravo na ovim posljednjima, tržištima Saudijske Arabije, SAD-a, Kanade i Australije ostvarujemo najviše stope rasta. Izvoz na njih u prvih devet mjeseci povećan je 12%, a ukupni izvoz 5,5%. Lani smo započeli i izvoz u sjevernu Afriku, pa je izvoz u Koreju i Japan nastavak nastojanja za nalaženjem pozicija na novim, propulzivnim tržištima na kojima se navike potrošača ubrzano mijenjaju – istaknuo je Damir Bulić (na slici), predsjednik uprave Kraša.

>> Bliski istok najveća šansa konditorima

Komentara 1

KO
kojesta
19:54 15.10.2014.

eee moj krasu, davno je to bilo, cestitka i z austrije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije