Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove prilike

Koreanci osim Hrvatske otkrili i domaće Ožujsko pivo

žuja
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
11.10.2014.
u 11:16

Prve pošiljke pivskog brenda u Koreju putuju za dva mjeseca, čelnik Zagrebačke pivovare S. Yeskov uvjeren je u uspjeh

Prema zadnjim anketama Hrvatska je najpoželjnije turističko odredište Koreanaca u Europi, a uskoro bi je 50-milijunskoj populaciji mogla približiti i zagrebačka Žuja. Chong-Cheon Chung, čelnik najvećeg južnokorejskog distributera pića CKB Co. Ltd., i Sergey Yeskov, regionalni predsjednik Zagrebačke pivovare, koja je od 2012. u kanadsko-američkom vlasništvu Molson Coorsa, jučer su potpisali ugovor o prodaji i distribuciji Ožujskog piva.

Yeskov kaže kako puno očekuju od novoga ugovora. Prve pošiljke omiljenog hrvatskog lagera u Koreju kreću već za dva mjeseca nakon što se pravno riješe stvari oko izvoza, a koliko će ga se izvesti znat će se na kraju godine.

- Vjerujemo da će tradicija piva stara 120 godina i dosljedna izvrsnost zadovoljiti želje i potrebe i tamošnjih ljubitelja piva - uvjeren je Yeskov, koji napominje kako će biti jedina domaća pivarska kompanija na izazovnom tržištu Republike Koreje.

U uspjeh Ožujskog piva ne sumnja ni C. C. Chung. Tim više što je reklamu pivu, jednako kao i Hrvatskoj, “odradio” već i tamošnji reality show sniman od Zagreba do Dubrovnika, čijim je putevima ove godine u našu zemlju ‘hodočastilo’ više od 240 tisuća, naspram lanjskih 70-ak tisuća korejskih turista. I njegova rodbina je, tvrdi Chung, bila u Hrvatskoj i nahvalila pivo pa nije bilo druge nego da zatraži uzorke. Svidjelo mu se i ugovor je potpisan. No nije riječ samo o proizvodu kojega će CKB promovirati i plasirati na svom tržištu, nego o svojevrsnom ambasadoru Hrvatske u Koreji, koji će ju još više približiti Koreancima, tvrdi on.

- Budite ljubazni prema Koreancima u Hrvatskoj i u nas ćete prodati jako puno Žuje - šali se Chung. Veleposlanik Republike Koreje Hyungwon Suh nada se da je ugovor sa Zagrebačkom pivovarom tek početak gospodarske suradnje između dviju država.

- Hrvatski proizvodi imaju mjesta na korejskom tržištu - poručio je Suh.

>> Žuja osvaja tržište Južne Koreje

Komentara 1

Avatar Point_of_view
Point_of_view
13:53 11.10.2014.

Treba iskoristiti ovaj good image, kojeg Hrvtska ima kod Korejanaca. Ali to se moze samo postici kroz top proizvode, jer je trziste (pre)zahtjevno. U svakom slucaju bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije