Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Korado Korlević novi-stari predsjednik Zaklade Adris

Vlahović: „Težnja k izvrsnosti ono je što nas izdvaja od prosječnosti. Zaklada je i na nacionalnoj razini postala činjenica koja čini razliku“
24. svibnja 2019. u 13:41 177 prikaza
Korado Korlević

Na sjednici održanoj 22. svibnja u Zagrebu, predsjednik Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahović imenovao je, u ime Zakladnika, Upravu i vijeća Zaklade Adris u novom četverogodišnjem mandatu. Predsjednikom Zaklade Adris ostaje istaknuti hrvatski edukator i jedan od najproduktivnijih tragača za asteroidima svih vremena - Korado Korlević. Dr. sc. Željko Lovrinčević potpredsjednik je, a prof. dr. sc. Zvonimir Mareković počasni predsjednik Zaklade Adris. Članovi Uprave Zaklade Adris su i prof. dr. sc. Gojko Bežovan, istaknuti povjesničar umjetnosti Igor Zidić, prof. dr. sc. Josip Paladino te prof. dr. sc. Željko Kaštelan. 

U narednom četverogodišnjem razdoblju Zakladno vijeće za program Znanje i otkrića čine: dr. sc. Ksenija Zahradka, predsjednica, te članovi, uspješni mladi hrvatski znanstvenici izv. prof. dr. rer. nat. Tomislav Domazet-Lošo i izv. prof. dr. sc. Dinko Mitrečić.

Zakladno vijeće za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota čine: prof. dr. sc. Božo Skoko, predsjednik te članovi Davor Bruketa i novi član, Silvije Novak, jedan od najpoznatijih hrvatskih arhitekata mlađeg naraštaja.

Vlahović je Zakladnoj upravi i vijećima zahvalio na dosadašnjem radu istaknuvši kako je „težnja k izvrsnosti ono što nas izdvaja od prosječnosti. Zaklada je i na nacionalnoj razini postala činjenica koja čini razliku zahvaljujući vama koji u rad Zaklade ugrađujete svoje znanje i ugled.“

Prihvaćajući novi mandat na čelu Zaklade Adris, Korado Korlević se osvrnuo na dosadašnja postignuća Zaklade: „Kada se osvrnemo na projekte i pojedince koje je Zaklada poduprla, vidimo da su njihovi rezultati ravnopravni ostvarenjima u svjetskoj znanosti. Čast je, ali i velika odgovornost u prepoznavanju najboljih.“

Raspisan ovogodišnji natječaj

Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja Zaklade Adris. Natječaj će biti objavljen idući tjedan na službenim stranicama Zaklade Adris i u dnevnom tisku.

Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Izvorna zamisao Zaklade Adris bila je i, kako je i ovom prigodom podsjetio Vlahović, ostala promicati kulturu izvrsnosti, znanja i solidarnosti u hrvatskome društvu. Zagovarati učenje, rad i zauzetost za opće dobro, slijediti liniju dijaloga etičkih vrijednosti i postignuća suvremene znanosti te zajedno osvajati prostor nade za nove naraštaje hrvatskih ljudi. 

Adris SJEDNICA NO Adrisove tvrtke ostvarile dvoznamenkasti rast neto dobiti. Predložena dividenda 18,2 kune po dionici

Za financiranje Zaklade Adris, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini.

Od svog osnutka 2007. godine, Zaklada je u dvanaest natječajnih ciklusa dodijelila gotovo 50 milijuna kuna vrijednim projektima i pojedincima. Dodijeljeno je i više od 350 stipendija najboljim učenicima i studentima.  Zahvaljujući donacijama Zaklade Adris, ostavljen je trajan trag u znanosti, medicini, kulturi, očuvanju prirodne baštine, kreativnosti, humanitarnom djelovanju, radu s mladima i mnogim drugim područjima. 

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti