Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiguranje u cijelom svijetu

Kontrola zračne plovidbe ugovara policu za štetu do 200 mil. eura

Igor Kralj/PIXSELL
28.09.2021.
u 11:59

Procijenjena je vrijednost police 1,9 mil. kuna bez PDV-a, točan iznos znat će se nakon natječaja

Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) ugovorit će policu osiguranja od odgovornosti koja će pokrivati štetu od čak 200 milijuna eura. Vrijednost police procijenjena je na 1,9 milijuna kuna bez PDV-a, a točan iznos znat će se nakon javnog natječaja.

Polica će pokrivati štete i sve ostale troškove koje je HKZP obvezan platiti na ime odštete za štete čija je posljedica smrt, ozljeda tijela ili zdravlja bilo koje osobe ili oštećenje ili uništenje bilo čije stvari odnosno imovine i bilo koje druge štete koja je nastala radnjama, propustima ili pogreškama HKZP-a, zaposlenih u njemu ili osoba za koje HKZP odgovara.

Ugovoreno osiguranje koje HKZP namjerava sklopiti na godinu dana valjano je na teritoriju cijelog svijeta. Kako se navodi u natječajnoj dokumentaciji, HKZP je na teritoriju RH, dijelu teritorija BiH i ostalom tzv. AOR (area of responsibility) području odgovoran za pružanje operativnih usluga u zračnom prometu. HKZP trenutačno zapošljava 277 kontrolora zračnog prometa.

Ta tvrtka u posljednjih pet godina nije imala štete na osnovi svoje odgovornosti. Prema projekciji, prihodi HKZP-a za ovu godinu iznosit će 619,4 milijuna kuna, a u pretpandemijskoj 2019. iznosili su 845,4 milijuna kuna. U prvih osam mjeseci ove godine HKZP je imao 216.378 preleta te 26.142 uzlijetanja i 26.188 slijetanja. U 2019. bilo je 532.669 preleta, 61.999 uzlijetanja i 62.348 slijetanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije