Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polica vrijedna 450.000 kuna

HEP-ovo osiguranje od odgovornosti menadžera pokriva štetu do 22,8 mil. kuna

U Dugavama započeli radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže Zagreba
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
25.09.2021.
u 19:50

Osiguranje se odnosi na predsjednika uprave HEP-a Franu Barbarića, članove uprave i nadzornog odbora, direktore...

HEP je krenuo u ugovaranje nove police osiguranja od odgovornosti menadžera, i to u iznosu od 450.000 kuna bez PDV-a na godinu dana.

Predmet te javne nabave, za koju je objavljeno nadmetanje ovaj tjedan, usluge su osiguranja od odgovornosti uslijed skrivljene radnje osiguranika odnosno propusta iz poslovanja sukladno popisu djelatnosti za koje je Ugovaratelj osiguranja odnosno HEP registriran.

Limit pokrića po štetnom događaju i agregatno godišnje će iznositi 22,8 milijuna kuna. Osigurani će, prema natječajnoj dokumentaciji, biti tvrtka HEP i fizičke osobe. Pri tome osiguranje se odnosi na fizičke osobe koje za vrijeme trajanja osiguranja kod HEP-a jesu ili postanu članovi uprave i članovi nadzornog odbora društva, direktori i izvršni direktori organizacijskih jedinica društva i povezanih, odnosno vanjskih društava, umirovljeni članovi uprave i članovi nadzornog odbora društva, umirovljeni direktori i izvršni direktori organizacijskih jedinica društva i povezanih, odnosno povezanih društva.

Uz njih osiguranje se odnosi i na njihove zakonite supružnike, odnosno bračnog ili izvanbračnog druga, a u vezi izvršenja prisilne ovrhe na zajedničkoj i suvlasničkoj imovini koju posjeduje suprug ili supruga ili u njezino ime, a nakon presude protiv osigurane fizičke osobe za skrivljenu radnju obuhvaćenu osiguranjem.

Osiguranje od odgovornosti koje ugovora HEP odnosi se i na zakonske zastupnike, nasljednike, pravne slijednike ili skrbnike navedenih fizičkih osoba, i to u slučaju njihove smrti, nesposobnosti, insolventnosti ili stečaja. U HEP-u kažu da je ugovaranje osiguranja od odgovornosti menadžera uobičajeni standard za trgovačka društva od veće financijske, tržišne i strateške važnosti.

– Predmetnu vrstu osiguranja Hrvatska elektroprivreda d.d. ugovara u zadnjih osam godina. U navedenom razdoblju predmetna polica osiguranja konzumirana je u tri navrata za djela iz prekršajne domene – kazali su nam u HEP-u.

Rok za dostavu ponuda na ovom natječaju je 18. listopada ove godine. U ovom postupku javne nabave HEP koristi stručnu pomoć društva za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju Proxima Centauri Insurance Brokers.

>> VIDEO Djevojčica (8) koja je nestala u Njemačkoj nakon godinu dana pronađena u Hrvatskoj

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
00:18 26.09.2021.

Normalno, on napravi pi...d..iju a osiguranje nadoknađuje štetu LOL! Nadam se da će agent osiguranja iliti rizikomenađer dobiti po njofri za zaključenje ovakve stupidne police osiguranja. Sugurna sam da to nije niti jedna strana kuća jer su ovo tipična hrvatska posla.

OV
ovcalila
20:33 25.09.2021.

to se zove osiguranje fotelje da bi i dalje mogao donositi loše odluke, u razvijenim zemljama menađei nisu postavljeni od HDZ_a

MA
MANTIC
20:29 25.09.2021.

To je uobičajena vrsta osiguranja menadžera u razvijenim zemljama. Ovo osiguranje ne pokriva štete koje bi proizišle iz kaznenog djela. Menadžer mora donositi odluke brzo, a ponekad se, u dobroj namjeri donese i kriva odluka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije