Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedan 5,3 mil. €

Končar: Za kvar na vlaku koji je BiH kupila krivi su sami

'03.10.2012., Zagreb - Prototipovi elektromotornog i dizel-elektricnog motornog vlaka Koncar-Gredelj. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
09.01.2013.
u 12:47

Nije točno da je na vlaku puknula osovina. Kao posljedica krive manipulacije osoblja ŽFBH, došlo je do kidanja vodilice kolskog sloga i vertikalnog amortizera primarnog ogibljenja, kažu u Končaru

Končar - Elektroindustrija demantirala je danas natpise  Dnevnog avaza da se Končarev niskopodni vlak kojeg su 2009. kupile željeznice BiH za 5,3 milijuna eura pokravio nakon nešto više od šest mjeseci korištenja i kažu kako je vlak oštećen krivnjom tamošnjeg željezničkog osoblja. 

– Nije točno da je na vlaku puknula osovina. Kao posljedica krive manipulacije osoblja ŽFBH, došlo je do kidanja vodilice kolskog sloga i vertikalnog amortizera primarnog ogibljenja. Navedena havarija nije se nikako mogla desiti u vožnji niti je povezana s kvalitetom dijelova ili izrade vlaka. Oštećenje će biti uklonjeno u skladu s uobičajenom procedurom – stoji u priopćenju Končara.

Dodaju kako nije točno da je vlak 'ishaban' i da je neobično kako se spomenuti događaj dogodio 25. prosinca 2012., a objavljen je tek sada.

>> Poljski milijarder Zbigniew Jakubas želi ulagati u Končar

Ključne riječi

Komentara 6

JO
johndoe2
13:02 09.01.2013.

na Balkanu ništa nova....

Avatar dr. Evil
dr. Evil
14:42 09.01.2013.

oni bi za tu lovu još da i radi?!?

VO
vordag
16:09 09.01.2013.

Da su platili ... nebi osovina pukla ... he he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije