Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Kompanije iz sastava koncerna neće u zakonskom roku objaviti financijska izvješća

Foto: Zarko Basic/PIXSELL/Ilustracija
27.02.2018.
u 14:11

Napominju i da intenzivno rade na izradi financijskih izvještaja te će o novom datumu objave bez odgode obavijestiti javnost čim isti postane izvjestan

Kompanije iz sastava Agrokora čije su dionice izlistane na burzi objavile su u utorak da neće biti u mogućnosti do zakonskog roka, 28. veljače, objaviti financijska izvješća za zadnje lanjsko tromjesečje.

U obavijestima upućenima Zagrebačkoj burzi, iz Jamnice, Žitnjaka, Tiska, Belja, Zvijezde, Leda i PIK Vinkovaca navode da zbog opsežnosti i složenosti poslova u okviru postupka izvanredne uprave, uključujući procedure u okviru procesa nagodbe čiji rezultati mogu imati značajan utjecaj na financijske izvještaje, neće biti u mogućnosti objaviti do 28. veljače izvještaje za četvrto tromjesečje 2017. godine.

Napominju i da intenzivno rade na izradi financijskih izvještaja te će o novom datumu objave bez odgode obavijestiti javnost čim isti postane izvjestan. Inače, od srijede je obustavljena trgovina dionicama tih kompanija, nakon što je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio ostavku. Zagrebačka burza obustavila je trgovanje tim dionicama dok izdavatelji ne obavijeste javnost o posljedicama njegove ostavke na postupak izvanredne uprave.

Vlada će u 14:30 sati održati sjednicu na čijem su dnevnom redu prijedlog odluke o opozivu izvanrednog povjerenika, prijedlogu za imenovanje novog izvanrednog povjerenika i njegove zamjenice u trgovačkom društvu Agrokor, a nakon što je Ramljak podnio ostavku.

U galeriji pogledajte fotografije vjerovnika Agrokora koji dolaze na sastanak s premijerom:

1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije