Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENICA IRENA WEBER?

Vlada pred odlukom: Fabris Peruško novi povjerenik za Agrokor

Fabris Peruško
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/TISAK
1/3
27.02.2018.
u 07:46

Mjesto zamjenice trebalo bi pripasti Ireni Weber.

Novi Vladin povjerenik za Agrokor trebao bi biti Fabris Peruško, a mjesto zamjenice trebalo bi pripasti Ireni Weber, doznaje Večernji list.

Fabris Peruško član je uprave Tiska, u Agrokor je bio uključen kao savjetnik te poznaje sustav i proces restrukturiranja, a ima i podršku većine vjerovnika.

Diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson Collegeu u Bostonu, u SAD-u.

Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co. gdje je fokus njegova rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Nakon toga proveo je dvije godine na mjestu direktora operacija vodećeg ruskog online trgovca Lamoda.ru u sklopu grupacije Global Fashion Group iz Londona, gdje je bio odgovoran za promjenu poslovnog modela tvrtke i kreiranje novih usluga. Govori engleski, slovenski, talijanski i ruski.

Fabris Peruško u svibnju 2017. dolazi na poziciju člana uprave zaduženog za financije i restrukturiranje u Tisak. Vjeruje se da je upravo Tisak bio jedna od kompanija iz sustava Agrokor u financijski i poslovno najtežoj situaciji. Nova uprava Tiska uspjela je u iznimno kratkom roku stabilizirati poslovanje te vratiti profitabilnost, čime je sačuvano oko 3600 radnih mjesta. Spašavanjem Tiska napravljen je i važan korak u očuvanju hrvatskih izdavača tiskanih medija, budući da su kiosci Tiska kao i Tiskova distribucijska mreža njihov glavni prodajni kanal.

Irena Weber također je uključena u proces restrukturiranja, gdje je bila savjetnica Ante Ramljaka za non-core poslovanje i imovinski portfelj.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković jučer je kazao kako su obavili niz razgovora s kandidatima te da se provode konačne provjere. Rekao je i kako će ovog tjedna imati predloženu novu izvanrednu upravu Agrokora.

Premijer je jučer poručio kako je riječ o "kompetentnim ljudima" te da su u donošenju odluka o kandidatima uz njega sudjelovali i Gordan Jandroković te Martina Dalić.

Uskoro opširnije...

Komentara 105

KO
koraknaprijed
11:06 27.02.2018.

Neće to pasati našim SvedrP-ovcima,trebalo je dovesti Linića sa njegovim pred stečajnim nagodbama pa da napravi Gredelj od Agrokora.

JO
jomarkic
13:02 27.02.2018.

Ako je Peruško u kratkom vremenu (sredina 2017. do danas) kao član uprave tiska stabilizirao i smanjio gubitke tiska koji je u sastavu Agrokora bio kronični gubitaš zadnjih godina, onda se radi o vrhunskom menadžeru.

DU
Deleted user
08:34 27.02.2018.

Mislim da nije bitno tko je i kako se zove, već da je osoba velikog znanja, pa da se ta storija oko Agrokora jednom završi i prestane se povlačiti po novinama već godinu i više! Koje god novine otvorite, samo veliki naslov Agrokor i više ni sam ne znaš tko, kako i kada je mogao dozvoliti gubitak tolikog novca? Čak 50 milijardi Kuna? Ispada da je od samog postanka Agrokora do danas, sve i jedna vlast kriva, naročito Ministri financija svih Vlada, što se mnogo prije nije otkrila prevara Todorića? Tko i zašto je išao tom čovjeku "na ruku", ne znam, no do danas nismo doznali tko je pogodovao ovom lopovu, koji godinama vara RH, a čini mi se da neće biti ni kažnjen za svoj lopovluk? Koliko je to duboko zabijeno u pore društva, da se čovjek pita u jednom trenu "kako netko s tolikim dugom uopće može platiti Mirovinsko, Zdravstveno i ino porezno opterećenje za svoje radnike"? Dali je to " Ikada i bilo plaćeno" nakon što je Ramljak otkrio to golemo "zaduženje"! Ne možeš plaćati "nešto" praznim novčanikom?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije