Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nanjing

Kineski radnici u LG-jevoj tvornici započeli štrajk

štrajk, lg, nanjing (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.12.2011.
u 18:13

Štrajku zbog diskriminacije pri dodjeli godišnjih bonusa pridružilo se oko 8000 radnika

Kineski radnici LG-ove tvornice u gradu Nanjingu na istoku zemlje započeli su štrajk jer su, kako kažu, radnici južnokorejskog podrijetla dobili veće bonuse nego domaće osoblje.

Štrajku u tvornici koja proizvodi displaye za LG-jeve proizvode pridružilo se oko 8000 radnika, a glasnogovornica tvrtke Claire Ohm tvrdi da LG i gradska uprava zajedničkim snagama pregovaraju s radnicima. Dodala je da je proizvodnja djelomično zaustavljena.

Kako piše BBC, ovo je samo jedna od pobuna radnika diljem Kine, koji žele povišice uslijed sve viših životnih troškova u toj zemlji.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:26 29.12.2011.

Baš me zanima kolke su im plaće u toj LG-jevoj tvornici?!

BK
B Kosa
19:54 29.12.2011.

Da je kineska kompanija tesko bi se odlucili na strajk ako su koreanci doveli strucno osoblje onda oni imaju pravo

UK
Ugo Kajvez
23:11 30.12.2011.

Zgodno kako BBC ovo naziva \"pobuna\" ... a kad im se u londonu dignu na noge studenti zbog visokih školarina onda su to huligani i slično .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije