Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povišice

Kaufland povećava plaće zaposlenicima za 11,3 posto

Kaufland
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.09.2017.
u 14:41

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska najavio je danas da će od početka listopada povećati plaće većini djelatnika na nerukovodećim pozicijama, a to će se povećanje prosječne plaće za 11,3 posto realizirati u dva koraka tijekom ove i iduće godine. 

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika, a odlučio je, kako se navodi u priopćenju, povećati plaće većine djelatnika na nerukovodećim pozicijama. 

"To konkretno znači da, ovisno o poziciji unutar tvrtke, Kaufland Hrvatska za gore navedene djelatnike uvodi plaću koja će u prosjeku biti viša za 11,3 posto u odnosu na do sada prosječno isplaćenu plaću, a povećanja plaća realizirat će se u dva koraka tijekom ove i iduće godine", najavljuju iz Kauflanda Hrvatska. 

Pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistiku da u sektoru trgovine prosječna bruto plaća iznosi 6.035 kuna, iz Kauflanda Hrvatske tvrde da će nakon najavljenog povećanja plaća taj trgovački lanac svojim zaposlenicima "plaćati preko 20 posto više u odnosu na prosječnu plaću u sektoru trgovine".

"Pri donošenju odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i u skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice u menadžmentu", izjavio je predsjednik Uprave Kaufland Hrvatska Vladimir Tomko

Po podacima iz priopćenja, Kaufland Hrvatska je od osnutka u Hrvatskoj 2001. godine investirao više od 3,5 milijardi kuna.

Komentara 9

KO
kowski
15:14 14.09.2017.

mislim da će morati i još više diči plače kao i svi ostali. nema više budala koji će raditi za male plače jer su svi otišli van. gdje se god okreneš traži se radna snaga

DU
Deleted user
15:23 14.09.2017.

Kaufland bi trebali slijediti i grugi poslodavci,pa bi se zasigurno smanjio broj odlazaka mladih iz Hrvatske.Najjednostavniji put do demografskog oporavka.Tajkuni, to je sansa za rehabilitaciju i nacin izkazivanja domoljublja.Sad je red na vas!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
19:48 14.09.2017.

Good News, i sasvim djabna reklama (ili mozda nije?). Kaufland mrdno, Lidl prdno a VL sve radosno izvjescuje. No Bad News za kolonijaliste, uvjek podanicki hvali gospodara i kada ne placa porez. Samo sto Njemci piz.De kada tako stranci kod njih ne placaju poreze. To se onda bjesno proteze kroz sve emisije. Eh, di smo mi di je Njemacka, upregli nas da se za njih izrabljavamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije