Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Kaufland povećava plaće zaposlenicima za 11,3 posto

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika
14. rujna 2017. u 14:41 9 komentara 3070 prikaza
Kaufland
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska najavio je danas da će od početka listopada povećati plaće većini djelatnika na nerukovodećim pozicijama, a to će se povećanje prosječne plaće za 11,3 posto realizirati u dva koraka tijekom ove i iduće godine. 

Ina Najviše prihoda Top 10 hrvatskih tvrtki: Ina najbolja, Lidl skočio za 100 mjesta

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika, a odlučio je, kako se navodi u priopćenju, povećati plaće većine djelatnika na nerukovodećim pozicijama. 

"To konkretno znači da, ovisno o poziciji unutar tvrtke, Kaufland Hrvatska za gore navedene djelatnike uvodi plaću koja će u prosjeku biti viša za 11,3 posto u odnosu na do sada prosječno isplaćenu plaću, a povećanja plaća realizirat će se u dva koraka tijekom ove i iduće godine", najavljuju iz Kauflanda Hrvatska. 

Pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistiku da u sektoru trgovine prosječna bruto plaća iznosi 6.035 kuna, iz Kauflanda Hrvatske tvrde da će nakon najavljenog povećanja plaća taj trgovački lanac svojim zaposlenicima "plaćati preko 20 posto više u odnosu na prosječnu plaću u sektoru trgovine".

"Pri donošenju odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i u skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice u menadžmentu", izjavio je predsjednik Uprave Kaufland Hrvatska Vladimir Tomko

Po podacima iz priopćenja, Kaufland Hrvatska je od osnutka u Hrvatskoj 2001. godine investirao više od 3,5 milijardi kuna.

Konzum u Radničkoj Trgovci na malo Konzum i dalje vodeći, a rastu prihodi malih kvartovskih dućana radnici Kakva je situacija Prosječna plaća 6025 kuna, ali plaća 67% radnika ispod prosjeka novac, kune novi podaci Porezna uprava: Plaće ne isplaćuje 1557 poslodavaca
HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

 • kowski:

  mislim da će morati i još više diči plače kao i svi ostali. nema više budala koji će raditi za male plače jer su svi otišli van. gdje se god okreneš traži se radna snaga

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Good News, i sasvim djabna reklama (ili mozda nije?). Kaufland mrdno, Lidl prdno a VL sve radosno izvjescuje. No Bad News za kolonijaliste, uvjek podanicki hvali gospodara i kada ne placa porez. Samo sto Njemci piz.De kada tako stranci kod ... prikaži još! njih ne placaju poreze. To se onda bjesno proteze kroz sve emisije. Eh, di smo mi di je Njemacka, upregli nas da se za njih izrabljavamo.

 • propalismoFranjoskroz:

  eto samo da napomenem da je kaufland prije par mjeseci skinuo zaposlenicima troškove putovanja otprilike za polovinu,ovisno o udaljenosti od radnog mjesta.Tako da će oni koji su bliže radnom mjestu i dobiti nešto više,a oni koji putuju više od deset ... prikaži još!t kilometara neće pokriti taj gubitak sa ovim povećanjem.