Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarska OTP banka i dalje skriva dokument o kojem ovisi i Podravka

Jurčić: Mađari kupuju vrijeme, ali ja znam što piše u ugovoru

ljubo jurčić
Arhiva VL
12.12.2009.
u 08:00

Koprivnička kompanija već tjednima neuspješno pokušava doći do dokumenta koji blokira njezin 47-milijunski depozit u Budimpešti. Ugovor s OTP-om direktno utječe na status 10,64 posto Podravkinih dionica

Ugovor težak oko 250 milijuna kuna između mađarske banke OTP, tvrtke Fime Ami ltd. i Merrill Lyncha, kojim je prebijan novac za kupnju Podravkinih dionica u operaciji Spice, prerasta u međunarodni skandal. Koprivnička kompanija već tjednima neuspješno pokušava doći do dokumenta koji blokira njezin 47-milijunski depozit u Budimpešti, a Poslovni dnevnik doznao je kako je s istim problemom suočena i Hanfa.

Ne zanima ga Polančec

Njezin mađarski pandan HFSA poručio je da nije u stanju dostaviti ugovor, što je potpuno neuobičajeno kad je posrijedi suradnja takvih institucija. Hanfa se, navodno, zbog toga sprema tužiti HFSA međunarodnoj udruzi regulatornih agencija. Kopija famoznog ugovora - koji nikad nije zaveden u Podravkine poslovne knjige - nije pronađena ni u pretresima kod uhićenja njezinih menadžera.

Ljubo Jurčić, šef Podravkina NO-a, jučer je izjavio kako je očito da banka OTP iz nekog razloga “kupuje vrijeme”.

- Jasno smo im poručili da ćemo ispuniti sve obveze iz toga ugovora, ma kakve one bile. Ne razumijem zašto nam ga ne žele poslati. Polančec? Ne zanima me gdje je bio i s kime se sastao - komentirao je činjenicu da je bivši potpredsjednik Vlade prije desetak dana prešao mađarsku granicu i navodno se satsao s ljudima iz OTP-a.

Jurčić je ustvrdio da zna što piše u ugovoru, no kaže kako mu pozicija onemogućava da to i otkrije.

- Da ste me pitali prije nego što sam ušao u NO, mogao bih reći - ispričao se on i objasnio da je sadržaj ugovora rekonstruirao “na temelju dostupnih informacija”.

Reflektori na Malti

Ugovor s OTP-om direktno utječe na status 10,64 posto Podravkinih dionica formalno u vlasništvu tvrtke Fima Ami ltd.

- Na Maltu smo usmjerili reflektore, opkolili smo područje, a nakon što stigne ugovor i ući ćemo na njega - bio je slikovit šef NO-a, koji je poslao Miroslava Vitkovića, trenutačno vodećeg Podravkina menadžera, da u ponedjeljak ode po tajni dokument u Mađarsku.

Ključne riječi

Komentara 3

FR
friz
12:28 12.12.2009.

Jurčiću,a šta je sa tajnim računima koje Podravka ima u inozemstvu?To moraš provjeriti.Bojim se da je ovo prevruči krumpir i za tebe samog! ČUVAJ SE !!!VELIKE SU PARE U PITANJU!!!

UD
udrimuski
10:59 12.12.2009.

šteta što ga je vodstvo sdp a izigralo više puta a čak i hadzeovci traže njegovu pomoć.

OK
Omladinac koji to nije
15:39 13.12.2009.

On i onaj Božić sada zaposlen u Podravci ( a koji je radio prije domovinskog rata u UDBi u Beogradu) su od istog sela iz Hercegovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije