Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u sloveniji

Janković o istrazi: Vjerujem da će postupak biti obustavljen

\'25.10.2011., Ljubljana -  Zoran Jankovic, gradonacelnik LJubljane, bivsi direktor Mercatora i jedan od najvecih favorita za novog premijera na predstojecim slovenskim izborima. Photo: Marko Prpic/PI
\'Marko Prpić/PIXSELL\'
Autori: IČ/VLM, ba/VLM
02.03.2012.
u 09:19

Janković je dosad odbacivao optužbe da je bilo kriminalnih radnji u vođenju Mercatora

Protiv Zorana Jankovića i još trojice njegovih suradnika pokrenuta je istraga zbog sumnje u zloporabu položaja, pranje novca i niz nepravilnosti u radu i vođenju Mercatora, javljaju slovenski mediji

- Kao što sam siguran da kazneno djelo pnije očinjeno, vjerujem da če postupak u ovom predmetu biti obustavljen - rekao je Janković u petak.

Okružno državno tužilaštvo u Ljubljani potvrdilo je da je protiv četiri osobe uložilo zahtjev za istragu zbog kaznenog djela zlouporabe položaja ili prava, no nisu navedena imena tih ljudi. Ljubljanski okružni sud otkrio je da se radi o Jankoviću, Mitji Marinšeku, Stanislavu Brodnjaku, te Borisu Milevoju, osnivaču ljubljanske nekretninske tvrtke BSD i zastupniku ciparske tvrtke Facim.

Istraga je pokrenuta neposredno nakon što je Janković i službeno objavio kandidaturu za ljubljanskog gradonačelnika. Slučaj Mercator u Sloveniji se vuče već godinama, nakon što su 2006. godine revizije utvrdile niz nepravilnosti koje se vežu i uz tadašnjeg direktora, a poslije ljubljanskoga gradonačelnika Jankovića.

Širenje Mercatora i izvan Slovenije počelo je baš u vrijeme dok je Janković bio na čelu trgovačkog lanca, a sve velike investicije pokrenute su baš od 2001. do 2005. godine. Janković je dosad odbacivao optužbe da je bilo kriminalnih radnji u vođenju Mercatora.

Ključne riječi

Komentara 6

JA
jamanuša
15:05 02.03.2012.

Susjedi Janezi ne mogu vjerovati da ste toliko naivni kad prihvaćate oberučke gos. Jankovića on je destrukcija ( da mu je dušu otvoriti čuli bi čudne glasove)

BA
Balija
09:55 03.03.2012.

Gdje ima srba tu je veliki smrad i veliki kriminal.

KO
kolarjeva3
10:04 02.03.2012.

Ajde mikro udri po blagu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije