Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast prihoda tvrtke

Janaf s Inom ugovorio još 150 milijuna kuna posla

Dragan Kovačević
Igor Kralj/Pixsell
07.07.2017.
u 00:25

U godinu dana tvrtka je potpisala ugovore o novim poslovima vrijednima 792 milijuna kuna, a u pet godina utrostručila neto dobit

Državna kompanija Janaf sklopila je novi trogodišnji ugovor s Inom.

Njime je dogovoreno oko 150 milijuna kuna novog posla, a riječ je o transportu nafte Janafovim naftovodima za Rafineriju nafte Rijeka te pružanju dodatne usluge miješanja različitih vrsta nafte, odnosno blendinga. Riječ je o novoj usluzi popularnoj u svijetu nafte kojom se optimizira poslovanje naftnih kompanija.

U petogodišnjem razdoblju udvostručili smo prihode

– Svaki novi ugovor rezultira stvaranjem novih dodanih vrijednosti i dobrim ekonomsko-financijskim rezultatima Janafa – istaknuo je predsjednik uprave kompanije dr. sc. Dragan Kovačević. Proširenje poslovne suradnje s Inom tek je jedan od ugovora kojim je Janaf povećao prihode. Podsjetimo, lani je uprava predvođena Kovačevićem ugovorila novih 375 milijuna kuna vrijednih poslova i to 250 milijuna kuna sa srpskim NIS-om koje se odnose na angažman Janafovih skladišnih kapaciteta te 125 milijuna kuna s novim partnerima Vitolom i Unipetrolom.

U veljači su pak finalizirana i dva nova ugovora sa švicarskim Glencoreom i MOL Grupom ukupne vrijednosti 267 milijuna kuna. Ukupno je time osigurano 792 milijuna kuna novih poslova, što je rezultat investicijskog ciklusa vrijednog milijardu kuna koje je Janaf plasirao u posljednjih pet godina. Novi ugovori trebali bi donijeti veće prihode već u ovoj godini, a da su prvi efekti vidljivi, može se iščitati iz rezultata kompanije za prvo tromjesečje 2017. Ostvarena je, naime, neto dobit u iznosu od 68,5 milijuna kuna, što je 27,5 posto više nego u istom razdoblju lani. U pet godina kompanija je ostvarila gotovo 820 milijuna kuna neto dobiti.

– U petogodišnjem razdoblju udvostručili smo prihode, povećali dobit tri puta, a troškove smanjivali. Usmjerili smo kompaniju prema izvozu i međunarodnom tržištu te u međunarodnoj konkurenciji ugovorili poslove. To je formula sadašnjeg uspjeha – komentirao je Kovačević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije